Līksma, Bārbala

Izlaiduma frizūras modernām meitenēm

Gatavojoties izlaidumam, matu sakārtojumam ir tik pat liela nozīme, cik tērpa izvēlei. Izlaiduma frizūra ir ne tikai atkarīga no matu tipa, sejas formas, bet tai jābūt pieskaņotai pie tērpa un absolventes personīgā stila. Tieši tādā veidā iespējams izskatīties gan skaisti, gan justies patīkami un pārliecinoši!

Seksualitāte un dabiskums – tie ir galvenie akcenti, kas izsekojami aktuālākajos matu sakārtojumos 2010.gadā. Matu krāsas ziņā aktuāli ir dabīgi toņi, pieklusināti un maigi. Arī izvēloties krāsot matu šķipsnas, priekšroka tiek dota nevis spilgtiem toņiem, bet dabīgiem.

No modes pilnībā ir izgājuši pavisam taisni mati, to vietā nākušas matu lokas. Bet savāktajos matu sakārtojumos aktuālas ir zirgastes, copes un ar skaistām sprādzēm savaldītas cirtas. Aktuālas ir ziedu piespraudes, vintage stila rotas, piespraudes, matu stīpiņas ar kristāliņiem, kā arī tīkliņ veida rotas apvienojumā ar ziedu motīvu.

Lūk, dažas idejas matu sakārtojumam:

Variācijas ar lokām un cirtām - meitenīgi
Sākot no vaļīgas franču bizes (gariem matiem), beidzot ar smalkām, vaļējām cirtām. Lokaini mati skaisti un klasiski izskatīsies, ja būs daļēji pacelti uz augšu. Viļņaini mati piestāvēs dažādiem romantiskiem tērpiem un klasiskām izlaiduma kleitām maigās krāsās, tāpat arī dabiskajam tēlam.

Astē saņemti mati - askētiski, stilīgi un eleganti
Mati, saņemti astē, nedaudz izdomas un efekts sasniegts! “Odziņai” piešķir matiem ekstra spīdumu vai matu priekšējo daļu veido paceltu. Akcentēt frizūru papildus var ar interesantu matu rotu, un vairs ne vēsts no ikdienišķuma! Piestāvēs pie tērpa ar apspīlētu piegriezumu, kas izceļ augumu, vai tieši otrādi- pie koķetas zvanveida kleitas.

Vienkārši izlaisti mati - ja tie ir Tavs lepnums

Vienkārši izlaisti tie izskatīsies brīnišķīgi, ja Tev no dabas ir veselīgi un biezi mati. Matus, kas ir kā dabas dāvana, var arī nevīt dažādās frizūrās, it īpaši, ja tērps ir jau gana sarežģīts un cakains. Ļoti efektīgi izskatīsies augšpusē palielināts, “sakasīts” matu apjoms, kas pāriet taisnās un gludās šķipsnās. Piestāvēs greznām kleitām, kur tēla galvenais akcents ir pats tērps kā mākslas darbs!

Īsi mati - interesants griezums jau ir frizūra!
Viss, kas Tev ir vajadzīgs - ieveidošanas līdzekļi, lai izceltu tikko grieztu frizūru. Tas var būt bobs, karē, asimetriski griezumi… Galvenais to visu nofiksēt, bet svinīgākam izskatam iespraust sānā ziedu, ielikt mirdzošu stīpiņu vai nokrāsot dažas matu šķipsnas atšķirīgā tonī. Piestāvēs īsiem un raibiem tērpiem, pie šāda tēla var droši vilkt spilgtas kurpes vai izcelt tēlu ar redzamākiem aksesuāriem.

Uz augšu ieveidoti mati - noslīpēts un ekstravagants tēls
Sākot no copītes, kas atdalīta ar tiāru, turpinot ar aizmugurē savītu tvistu, un  beidzot ar dažādi  saspraustiem matiem, kur pāris šķipsnas atstātas brīvi krītot. Šādā matu veidojumā var ievīt mirdzošas pērlītes un citus rotājumus. Tāpat mati līdz sasprauduma vietai var būt gludi veidoti, bet aizmugurē pāriet izteiksmīgās cirtās.

Jaunākie raksti