Jurģis, Juris, Georgs

Izlaiduma kleitas: modes tendences 2010.gadam

Pēdējā laikā meitenes savos izlaiduma tērpos arvien vairāk demonstrē individualitāti, seko modes tendencēm. Līdz ar to izlaiduma vakari ir kā nelielas skaistuma un modes parādes, kur tiek demonstrētas gaumīgas, modernas un drosmīgas kleitas.

Meklējot šī gada izlaiduma kleitu, der ieskatīties ne tikai veikalu skatlogos, bet arī 2010. gada modes tendencēs.

Tendence nr. 1. Modernajām.
Šī pavasara aktuālākā modes tendence ir spīdīga kleita. Tā akcentē sezonas aktuālo - spīdumu, gan metāliski pelēko, gan zeltīto. Pieejas kleitas griezumam ir ļoti dažādas - īsas tunikas tipa kleitas, garas un šauras, zvanveida, pusgaras ar muguras izgriezumu u.t.t. Galvenais, lai kleita spīd! Vienā tērpā nav ieteicams kombinēt abas aktuālās krāsas - sudraba un zelta spīdu, tas joprojām netiek uzskatīts par labu stilu.

Tendence nr. 2. Romantiskajām.
Romantiskā stila piekritējas novērtēs aktuālās kleitas ar rišām un volāniem. Maigas krāsas auduma kleitas ar rišām un volāniem piestāvēs meitenēm, kas grib izskatīties princeses cienīgi un izcelties. Aktuālākās romantiskās kleitas ir no maigu toņu gaisīga auduma ar dekoltē un uzsvērtu vidukļa līniju (paplatināta josta), zem kuras apakšējā daļā kleita ir līdz grīdai krītoša.

Tendence nr. 3. Sievišķīgajām un koķetejām.
Arī kleita var paust koķetumu un gaisīgumu. Ar šādu kleitu savu būtību var izcelt pašapzinīga un maiga būtne. Šādu kleitu raksturo salīdzinoši vienkāršs, neuzkrītoši īss vai pusgars piegriezums. Aktuālākais audums - atlass. Kopējais iespaids - rotaļīgs. Te iederēsies arī dzīvīgas krāsas un bante matos.

Tendence nr. 4. Personībām.
Glancēta un drosmīga kleita ļaus arī izlaiduma vakarā izcelt savu personību un būt pamanāmām un stilīgām. Izvēle šajā kleitu kategorijā ir liela, taču to kopējie raksturlielumi ir krāšņums, asimetrija un interesanti piegriezumi. Pārsvarā dominē pusgari piegriezumi. Tie ir efektīvi auduma, krāsas un dizaina risinājumi. Šī kleita ir īstā valkātājai, kura nebaidās būt atšķirīga un iet vienu soli priekšā modei.

Jaunākie raksti