Alīna, Sandris, Rūsiņš

Aktualitātes svētku frizūrās

Gatavojoties svētkiem vai pasākumiem, matu sakārtojuma izvēlei kļūst tik pat liela nozīme, cik apģērba izvēlei. Lai lieliski izskatītos un atstātu labu iespaidu uz apkārtējiem, piedāvājam apskatam jaunākās matu sakārtojumu tendences 2010.gada pavasara/vasaras sezonai.

Iepriekšējā sezonā valdīja viss spilgtais un krāsainais. Šajā sezonā aktuāls ir pilnīgi pretējs stils. Seksualitāte un dabiskums – tie ir galvenie akcenti, kas izsekojami aktuālākajos matu sakārtojumos. No modes pilnībā ir izgājuši pavisam taisni mati, to vietā nākušas matu lokas. Bet savāktajos matu sakārtojumos aktuālas ir zirgastes, copes un ar skaistām sprādzēm savaldītas cirtas.

Modes „kliedziens” – lokas
Aktuālākais matu sakārtojumu modē šobrīd ir izlaistas vai savāktas dažāda veida matu lokas – maigi viļņainas, romantiskas kaskādes, kantainas, smalkas sprogas un cirtas. Tās tiek veidotas gan ar lokšķērēm, matu gludekli, gan cieši sapinot smalkas vai vidēja biezuma bizes un vēlāk tās atpinot. Aktuālas arī dažādas bizes. Taču, ja pasākuma vai svētku tematikai neder brīvais matu sakārtojuma stils, kurā iederas lokas, tad var veidot lietišķāku frizūru, matus uz pakauša „sasienot mezglā”, proti, veidojot dažāda veida copes vai zirgastes. Tā var atrasties gan zemu, gan vidēji augstu, gan pašā galvas augšdaļā, bet mati, kas savākti tajā var būt gan cirtaini, gan gludi, taisni.

Neatņemama sastāvdaļa – aksesuāri
Lai frizūrai piešķirtu vēl lielāku šiku un spīdumu, ieteicams izmantot šobrīd tik ļoti aktuālos matu aksesuārus. Tās ir dažāda veida lentes (platas, šauras, spīdīgas, ar fliteriem, caurspīdīgas), matos spraužamas ķemmes, stīpiņas (var būt ar lieliem ziediem, bantēm), sprādzes ar akmentiņiem.

Matu garums un forma
Pamata tendence ir garu (mākslīgu) matu nomaiņa pret īsiem un vidēji gariem, dabīgiem matiem. Nav modē vairs gari mati, kuri tika panākti ar pieaudzēšanas palīdzību. Modē atgriežas matu griezums – bobs (kare), tie ir īsi (līdz auss ļipiņai) nogriezti mati ar vai bez matiem uz pieres. Bobs sāka kļūt aktuāls jau iepriekšējā sezonā, tikai tagad tas tiek taisīts mūsdienīgs, ultramoderns ar asimetrisku griezumu. Šāda frizūra piestāv gandrīz visām sejas formām un matu tipiem, to ir viegli ieveidot un nēsāt ikdienā.

Savukārt matu krāsas ziņā aktuāli ir dabīgi toņi, pieklusināti un maigi. Arī izvēloties krāsot matu šķipsnas, priekšroka tiek dota nevis spilgtiem toņiem, bet dabīgiem.

Esi skaista savos svētkos!

Jaunākie raksti