Aldonis, Agija

Mazo, melno kleitiņu TOP 5

Modes pasaulē mazā, melnā kleitiņa  vienlaicīgi ir gan modes ikona, gan anomālija, jo neviens cits apģērba gabals nav piedzīvojis tik ilglaicīgu atrašanos uz modes neaizskaramā pjedestāla, un tās koncepcija nekad nemainās! 

Mēs zinām, ka tas ir apģērba gabals ikvienas sievietes garderobē, jo tā ir unikāli piemērota daudzām dzīves situācijām. Tā ir universāla. Tai nepiemīt ne sociāli, ne izmēru vai cenas ierobežojumi, tādēļ ir piemērota ikvienai no mums. Gan darbā, velkot ar žaketi, gan ballītē, papildinot to ar efektīgiem juvelierizstrādājumiem un skaistu bižutēriju.

Kad slavenā modes dizainere Koko Šanele  1926. gadā amerikāņu Vogue prezentēja vienkāršu, melnu kleitiņu, ar vārdiem “Šī būs jaunā modernas sievietes uniforma! “ viņai, protams, bija taisnība. Vogue iesauca kleitiņu par “Chanel Ford”, paredzot tai tādu pašu popularitāti kā Henrija Forda projektētajām automašīnām… Par šo fenomenu ir sarakstītas arī grāmatas, piemēram Eimijas H. Eldelmanes ( Amy H. Eldelman.) izpildījumā -“Black little dress”.

Tagad tā ir arī atbilde uz gandrīz jebkuru “Ko man vajadzētu vilkt?” jautājumu sākot no kokteiļballītēm, beidzot ar kazino apmeklējumu vai klases salidojumu. Konceptuāli tā ir tik populāra, jo iemieso sevī perfektu savienojumu starp vienkāršību un seksīgumu vienlaikus. Gadiem ejot, mazā melnā kleitiņa izdzīvojusi dažādas variācijas audumu, piegriezuma, faktūras ziņā, garumā, plecu līnijas un dekoltē daļā. Un arī šajā sezonā nekas nav mainījies - ir variācijas, ir, no kā izvēlēties, bet doma paliek tā pati!

Mazās kleitiņas 5 aktuālākās tendences

1. Vienkāršs dizains. Minimālisms vienmēr ir bijis populārs.

2. Divkrāsu vai trīskrāsains salikums. Piezemētas, klasiskas kleitiņas ir burvīgas, bet dažkārt var vēlēties uzvilkt ko atšķirīgu un neierastu. Kleitiņas ar vairāku krāsu salikumu izskatīsies svaigi un stilīgi!

3. Kleitas bez lencītēm. Tās ir tik sievišķīgas! Varbūt tādēļ dizaineri tās atkal izcēluši aktualitāšu sarakstā.

4. Kleitas ar vienu pleca lencīti. Tās bija aktuālas jau pirms divām sezonām, un vēl aizvien nav zaudējušas savu aktualitāti - gan vienkāršāka, gan interesantāka dizaina variācijas.

5. Superīsas kleitiņas atkal ir topā! Šoreiz var droši nomainīt tumšos toņus un ietērpties neona krāsu kleitiņās!

Vēl der atceries, ka klasiskā versijā mazā, melnā kleitiņa vienmēr ir aktuāla garumā aptuveni līdz celim un bez piedurknēm.

Nebaidies melno kleitiņu papildināt ar  dzirkstošiem aksesuāriem, efektīgu somu vai akcentēt to ar meikapu - tā ļoti labi sadzīvo ar citām lietām.

Nekļūdīsies, ja klāt pievilksi melnas kurpes uz papēžiem (atvērtas vai slēgtas), bet šajā ziņā var variēt arī ar ko interesantāku.

Ja reiz to atzīst miljoniem sieviešu, tā ir to vērta!

Jaunākie raksti