Alīna, Sandris, Rūsiņš

10 zelta likumi gaumīgam stilam

Esi bieža ballīšu un saviesīgu pasākumu apmeklētāja? Pat, ja tā nav, der to izlasīt un atcerēties, lai - drošs paliek drošs - nepieļautu šādas kļūdas arī savā garderobē!

1. Izvēlies, kuru ķermeņa daļu akcentēt. Kombinējot topiņu, kuram ir dziļš dekoltē izgriezums ar superīsiem mini svārkiem ir kā minimums nedaudz vulgāri un var izbojāt iespaidu arī par pašu skaistāko figūru. Viktorija Bekhema reiz ir teikusi: „Nekad neizliec "uz skatuves" visu, kas Tev ir!" Un viņai var piekrist... Labākajā gadījumā Tevi kāds var nodēvēt par bezgaumīgu, sliktākajā – par pavieglas uzvedības sievieti...

2. Rūtiņas, līnijas un leoparda rakstiņi ...
Tas viss ir smuki, bet, lai arī kā Tava skaistā kleita ar leoparda krāsas rakstu piestāv tādām pašām leopard kurpītēm, tici – Tavā vizuālajā tēlā vienlaikus pilnīgi pietiks jau ar vienu zvērīgu mantiņu! Nekad nevajag gan augšdaļu, gan apakšdaļu kombinēt ar vienāda raksta apģērba gabaliem. Ja topiņš ir leopard rakstā, kurpes un bikses izvēlies vienkrāsainus.

3. Spīdums un visi citi spīguļi ir iespaidīgi...
Neviens neiebilst, ja vien arī visa pārējā tava vizuālā tēla daļa nemirgo kā Ziemassvētku eglīte! Ar spīdumiem un glamūru jo īpaši būtiska ir mēra sajūta – ja tev mugurā ir augšdaļa ar labi pamanāmiem spīdumiem, atsakies no spīdīgiem aksesuāriem un apģērba lejasdaļu. Turklāt, ja apģērbā ir kāda zeltīta detaļa, rotas izvelies zeltītas, nevis sudrabotas!

4. Nekādu redzamu stringu biksīšu vai zeķubikšu malu. Pat, ja kāds joprojām redzamo stringa biksīšu malu uzskata par seksīgu elementu, zini, ka tā tas nav. Un ko nu vēl apspriest rēgojošos zeķubikšu malu...

5. Atvērta tipa kurpes – kājās bez zeķubiksēm! Velkot kurpes ar atvērtu purngalu, aizmirsti par zeķubiksēm, pat visplānākajām! Ja reiz atklāj kāju pirkstus šādās kurpēs, ieturi stilu līdz galam un arī pašas kājas atstāj basas! Padomā, cik jauki izskatās redzama zeķubikšu vīle atvērtās kurpēs? Diez kas nav...

6. Tērps vai aksesuāri ar milzīgu brenda logotipu.
Tas jau sen ir stila noziegums. Tagad ar to nodarbojas tikai tirgus atdarinājumu „brendi”, kur "īsts" Dolce & Gabana ar milzīgu uzrakstu iegādājams par dažiem latiem.

7. Aplikācijas motīvi apģērbā padara tēlu ikdienišķāku.
Ja gribi izskatīties vienlaikus svinīgi un interesanti, tā vietā labāk izvēlies košus un interesantus aksesuārus.

8. Kažoks plus apavi ar augstiem papēžiem.
Garš kažokādas mētelis vienmēr ir bijis kā statusa paaugstinātājs, tādēļ nevajag to "pazemināt" ar zābakiem bez papēža. Turklāt, šāds savienojums radīs smagnēju iespaidu, kas kažokādām it nemaz nepiestāv, jo to tēlam ir jābūt sievišķīgam!

9. Zābaku izvēle, pošoties uz ballīti?
Mūsdienās arī uz svinīgu ballīti (bet ne balli, kur jāierodas vakartērpos) var doties garos zābakos. Tad gan ieteicami zeķzābaki ar augstu papēdi.

10. Ja gribi izskatīties jaunāka.
Lai svinīgais tērps nepadarītu Tevi vecāku, izmanto rotaļīgus akcentus: mežģīnes, legingus, atraktīvu somiņu. Modes tendences ļauj balonveida detaļas izmantot arī vakartērpos. Tas tērpu padara interesantāku, bet atceries – ja svārki ir balonveida, topam jābūt pieguļošam.

Jaunākie raksti