Aldis, Alfons, Aldris

Kanapē: smalkas uzkodas pāris minūtēs

Pat tad, ja viesi ierodas negaidīti, vajag tikai pāris minūtes, un Tu vari viņus pārsteigt ar smalkām uzkodām- kanapē. Turklāt to pagatavošanā nav robežu produktu variācijām un rezultāta daudzveidībai… <br /><br />

Klasiskais kanapē ir maza izmēra maizīte, kuru baudīšanai nav vajadzīgs ne nazis, ne dakšiņa. To var iebāzt mutē vienā “piegājienā”. Kanapē pagatavošanai pamatā izmanto maizi, no kuras veido kvadrāta, romba, trijstūra, apļa, zvaigznes vai sirds formas figūras. Maizi var arī apgrauzdēt. Bez tam, maizes vietā var izmantot arī sāļos cepumus, mazas bulciņas, galetes u.c. Virsū klāj aromātisku sviestu, un visu, kas liekas gards un apetīti rosinošs.

Klasiska kanapē topā joprojām ir mazsālīts lasis, kūpināta forele, garneles, sieri, dārzeņi, īpaši pagatavoti krēmi.

Lai atvieglotu maizīšu paņemšanu, tajās var saspraust koka vai plastmasas irbulīšus. Tās pasniedz uz lēzena šķīvja vai nu vienā kārtā, vai piramīdas veidā. Šādas uzkodas lieliski sader ar šampanieti un vīnu.

Lai arī  mazās maizītes ir tradicionāla uzkoda pie aperitīva pirms galvenās maltītes, droši savus viesus vari cienāt vienīgi ar kanapē. Tādā gadījumā sākumā pasniedz mazās maizītes no pikantākām izejvielām, pēc tam- kanapē desertam…

Vienkārši un ātri…

Kanapē ar lasi:
Nepieciešams: Franču baltmaize, mazsālīts lasis, sviests vai siera krēms, melnie ikri, zaļie lociņi, citrons (pēc izvēles).
Pagatavošana: baltmaizi (sagrieztu šķēlītēs) apsmērē  ar sviestu vai siera krēmu, pa virsu klāj mazsālītu lasi, liek piciņu krēma, melnos ikrus un zaļos lociņus. Ja vēlas, pa virsu var uzspiest nedaudz citrona sulas.

Kanapē ar salami desu:

Nepieciešams: baltmaize, sviests, salami desa, siers, gurķis.
Pagatavošana: apļa formā izgrieztu baltmaizes šķēli pārziež ar sviestu, uzliek šķēlītē sagrieztu gurķi, liek virsū tūtiņās satītu salami desu, puķītes formā veidotu siera šķēlīti. Lai atvieglotu kanapē paņemšanu, iesprauž kanapē kociņu.  

Kanapē ar biezpiena krēmu:

Nepieciešams: rupjmaize, biezpiens, krējums, sāls, dilles vai lociņi, redīsi (dekoram).
Pagatavošana: uz rupjmaizes, kura izgriezta apļa formā, ar tortes rotājamo uzgali uzspiež masu, ko pagatavo no biezpiena, krējuma un smalki sagrieztām dillēm vai lociņiem. Rotā ar redīsa šķēlītēm.

Kanapē desertam:

Nepieciešams: saldie cepumiņi, rieksti, medus, putukrējums, kompota ogas vai svaigi augļi.
Pagatavošana: uz saldiem cepumiņiem virsū liek masu, ko veido no samaltiem riekstiem un medus. Virsu caur tortes rotājamo uzgali uzspiež putukrējumu. Pēc tam klāj kompota ogas, kivi, apelsīna šķēlītes (var izmantot jebkurus augļus un ogas).

Jaunākie raksti