Aldonis, Agija

Kokteiļu ballīte … ŠIKI un JAUTRI

Kokteiļu vakars ir lielisks pasākums, lai uzturētu kontaktus ar sen neredzētiem draugiem un paziņām, lai iepazīstinātu vecos draugus ar jaunajiem un arī sev dibinātu jaunas pazīšanās. Vai arī lai vienkārši tāpat izsmalcināti paballētos, jo kokteiļu ballītes – tas ir stilīgi, šiki un interesanti!

Bieži a la kokteiļu vakari tiek rīkoti ne tikai draugu, bet arī radu lokā. Pēdējo gadu modes tendence pie mums ir nomainījusi tradicionāli zem ēdienu smaguma lūstošos galdus pret askētiskāku galda noformējumu – ar ‘jautrām’ uzkodām un viegliem dzērieniem, tādējādi pārejot no termina “kopīgas pusdienas” uz “jautru uzkodu – kokteiļballīti.” Kokteiļu vakars var sekot arī pēc kopīgām pusdienām. Ar draugiem vairāk aktuāls būs tieši kokteiļu vakars kā tāds, tādēļ, lūk, daži ieteikumi tā organizēšanā.

Tematika un dekorēšana
Lai noorganizētu jauku kokteiļballīti, ir svarīgi to rīkot atbilstoši iemeslam (un vispār – ar iemeslu). Tas piešķirs ballītei svarīgumu un jēgu.

Elegance ir atslēgas vārds veiksmīgai kokteiļu ballītei, tādēļ pirmais, ko izdarīt lietas labā – ienest telpā svaigus ziedus! Tos var novietot ne tikai uz galda (galdiem), bet arī izdekorēt pārējo telpu. Katrā ziņā zaļie augi kā dekorācijas vairāk derēs par baloniem – arī tos var izmantot, bet labāk atstāt to bērna dzimšanas dienai vai citam pasākumam.

Vēl viena lieta – sveces. Tās piešķirs intīmāku un atbrīvotāku atmosfēru telpā, jo tas tomēr ir vakara pasākums. Dekorācijām kopumā jābūt nosacīti vienkāršām, gaumīgām un elegantām.

Mūzika – kaut kas robežās no pozitīvas noskaņas chill-out līdz kaislīgas spāņu dīvas vokālam, piemēram.

Ēdieni
Daudz kas šajā sakarā ir atkarīgs no Tava budžeta, bet arī gadījumā, ja tas ir diezgan ierobežots (ieskaitot vēl laika trūkumu), vienalga ir diezgan vienkārši saorganizēt ēdienus šāda tipa ballītei. Atceries – Tu neesi uzaicinājis viesus uz pusdienām, bet gan uz kokteiļvakaru – tātad, kvalitāte ir daudz svarīgāka par kvantitāti! Principā visa ēdienkarte sastāv no dažādām uzkodām – viegli gatavojamām, viegli ēdamām un izsmalcinātām lietām! Piemēram, visādu veidu kanapē. Vēl noteikti derēs garneles un citas jūras veltes, dažādi sieri, olīvas, dārzeņu plate un tamlīdzīgas lietas. Saldajā var piedāvāt, piemēram, zemenes šokolādē. Galvenais, mēģini uzkodas atraktīvi noformēt!

Starp citu, vasarā noteikti būs aktuālas arī grilētās uzkodas, piemēram, pipari un sēnes, ananāsi. Izmanto netradicionālākas marinādes – kaut vai pašgatavotu viskija mērci vai salsas – sarkano piparu marinādi. Esi radošs!

Dzērieni
Kokteiļu variācijas veido ne vairāk kā 3 - 4. Piedāvājumā jābūt gan šampanietim, gan sarkanvīnam. Neliels padoms – priekš 2 stundu ballītes var rēķināt vienu pudeli vīna vai šampanieša uz cilvēku.

Aktivitātes
Viena interesanta aktivitāte kokteiļu ballītei ir spēle “Nozieguma  mistērija” – viesiem iedala lomas un izstāsta katram dažādus “nozieguma” pavedienus, kas citiem jāmēģina noskaidrot, bet uzdevums ir atšifrēt, kurš ir “nozieguma vaininieks.”  Tādā veidā ļoti atraktīvi tiks veicināta viesu savstarpējā komunikācija. Der arī jebkura cita interaktīva spēle!

Ja finanses atļauj, ļoti laba ideja būs viesu izklaidei uzaicināt kādu komiķi, profesionālu fotogrāfu vai, piemēram, uguns spļāvēju. Atbilstoši šīm svinībām būtu bārmeņu šovs. Tas noteikti viesiem varētu sagādāt papildus jautrību.

Vēl daži padomi:

• Ja ielūgumus visiem izsūtīsi uz e-pastu 2–3 nedēļas iepriekš, būs pietiekami pieklājīgi.
• Atceries – glāžu vajag vismaz uz pusi vairāk, nekā paredzēti viesi.
• Pārliecinies, lai uz vietas noteikti ir ledus! Ledus noderēs ne tikai dzērienu sajaukšanai, bet arī atdzesēšanai.
• Neaizmirsti arī par citām kokteiļu sastāvdaļām, piemēram, apelsīniem, kolu, limonādi, grenadīnu, tomātu sulu, Tobasko, citroniem, laimiem, piparmētrām un svaigiem augļiem dekorēšanai.
• Tev nav obligāti jāservē tikai kokteiļi! Galvenais, lai ir šampanietis un/vai sarkanvīns.  
• Vienmēr piedāvā arī bezalkoholiskos dzērienus (piemēram, punšu un  minerālūdeni un/vai kokteiļus),  var arī kafiju noslēgumā.
• Svarīgi ir piedāvāt un papildināt uzkodu klāstu visa vakara garumā, periodiski, lai uzturētu ballītes garšu ar inerci!

Jaunākie raksti