Aldonis, Agija

Ideja dāvanas iesaiņojumam

Jebkuros svētkos, jebkurai dāvanai pirmo iespaidu rada tās iesaiņojums. Klasiskie papīra dāvanu maisiņi ar aukliņām abās malās ir ātrākais un, gribas teikt, arī garlaicīgākais iesaiņojuma risinājums. Ja varat dāvanas iesaiņošanai veltīt laiku un atrast radošus materiālus, pat neliela dāvana var kļūt par atmiņā paliekošāko un īpašāko tās saņēmējam.

Piedāvājam dāvanu iesaiņojuma risinājumus, kas pa spēkam arī bērniem, gatavojot mīļas dāvaniņas saviem vecākiem, brāļiem, māsām, citiem radiniekiem, skolotājiem u.t.t. Šo dāvaniņu tapšanai nepieciešams krāsains papīrs, šķēres, līme un dažādi nelieli dekori - pērlītes, spīdumi, mākslīgie ziedi, utml.

Papīru labāk izvēlēties iespējami stingrāku, lai no tā būtu vieglāk veidot dāvanas iesaiņojuma formu. Interesantāks būs krāsains papīrs. Iesaiņojuma materiālam ir jābūt pietiekami lielam, lai rezultātā kastītē pietiktu vietas dāvaniņai. Uz izvēlētā papīra, izmantojot trafaretu, zīmējiet iesaiņojuma pamatu un izgrieziet to. Pēc tam atbilstošajās vietās līmējiet un stipriniet to kopā.

Kad tas paveikts, dāvanas pamats ir gatavs. Kastītē vai turzā lieciet iekšā dāvanu. Un nu var sākties radošākais un interesantākais posms. Dāvanu var apsiet ar lentēm un/vai dekorēt ar dažādiem rotājumiem. Ar karsto vai pietiekamu stipru parasto līmi pie gatavās kārbiņas var stiprināt izvēlētos dekorus. Dekorēšanā jāļauj vaļa iedvesmai - kastīti var aplīmēt ne tikai ar veikalos nopērkamiem niekiem, dekorēšanai noder arī čiekuri, avīžu izgriezumi, detaļas no vecām krellēm, kaltēti ziedi, lapas, nelieli akmentiņi.

Jāpiebilst, ka šāda kastīte gan piemērota samērā nelielu un vieglu dāvanu iesaiņošanai. Ja dāvana ir lielāka, jāizvēlas biezāks kartons un jāveido stingra pamatne, lai iesaiņojums nesaplīstu, pārvietojot dāvanu.

Jaunākie raksti