Alīna, Sandris, Rūsiņš

10 ieteikumi, lai bērnu ballīte izdotos

Lai bērnu ballīte izdotos, noteicošā ir pareiza pieeja. Ņem vērā 10 ieteikumus, un bērnu ballīte izdosies!<br /><br /> <br /><br />

1. Labākais draugs/draudzene. Ja bērnam ir kāds labākais draugs, ne tikai uzaiciniet viņu, bet arī pārliecinieties, ka viņš ieradīsies. Neaiciniet uz bērna svinībām radiniekus, kolēģus vai draugus! Bērna ballīte ir domāta bērniem.

2. Iesaistiet gaviļnieku svētku plānošanā. Pirms plānojiet uzziniet, kurus viesus gaviļnieks vēlētos redzēt savās svinībās, kā viņš gribētu svinēt savus svētkus. Iesaistiet bērnu ielūgumu veidošanā, dalīšanā, telpu dekorēšanā,u.tml. Radi sajūtu, ka tie ir viņa svētki!

3. Plānojiet! Svinību vietas izvēles, izklaides un ēdienkartes rūpīga plānošana nozīmē izvairīšanos no nepatīkamiem pārsteigumiem. Ja nav laika, pasākuma organizēšanu uzticiet pasākumu aģentūrām vai cilvēkiem, kuri ir specializējušies bērnu ballīšu rīkošanā. Rūpīgi pārdomāta un sagatavota ballīte vēl ilgi paliks gan jubilāra, gan ciemiņu atmiņā.

4. Atbilstošs viesu skaits. Optimālo viesu skaitu bērnu ballītēs aprēķina pēc formulas - jubilāra vecuma skaitlis + 1. Piemēram, ja svinības rīko četrus gadus vecam bērnam, tad 5 viesi būtu optimāls variants. Piemērotākais vecums bērnu ballītēm – no 2 līdz 12 gadiem.

5. Ielūgumi. Ielūguma veids ir ļoti svarīgs, jo liecina ne tikai par gaidāmo svinību vietu un  laiku, bet arī par ballītes stilu un pašiem svinību rīkotājiem.

6. Atbilstoša svinību diena, laiks un ilgums.
Rūpīgi izvēlieties atbilstošāko svinību dienu, laiku un ilgumu. Bērnu ballītes optimālais laiks ir līdz 3 stundām.

7. Atbilstošas vietas izvēle. Mājas svinības būs krietni lētākas. Tomēr var izvēlēties arī kādu no bērnu izklaides centriem – to izvēle ir ļoti plaša. Tie piedāvā ne tikai telpas svinībām, bet arī izstrādātas pasākumu programmas. Būs dārgāk! Taču specializētām vietām ir daudz priekšrocību, kā arī pašu mājas būs drošībā un vecāku nervi pasargāti.

8. Svētku mielasts. Ballītes laikā bērniem ēšana nav galvenais, tāpēc mielastu var veidot ar pavisam vienkāršiem ēdieniem, kas nav jāgriež, kas nepil un neizsmērējas, kurus viegli paņemt mazajos pirkstiņos un ielikt mutē. Turklāt, bērni ir aktīvi, tāpēc viņiem nepatiks ilglaicīga sēdēšana pie galda. Der atcerēties, ka dažiem bērniem var būt kāda alerģija. Tādēļ jāsagatavo ēdienu daudzveidība. Mielastam vislabāk un visdrošāk izmantot vienreizlietojamos traukus. Bērnu svinību galdam atbilstošāki būs krāsaini šķīvi, krāsainas papīra krūzītes ar salmiņiem, salvetes ar zīmējumiem. Jubilejas torte ar svecītēm ir neatņemams svinību notikums!

9. Pārdomāta izklaide.
Spēles, rotaļas, stafetes - galvenais, lai ikviens ir iesaistīts svinību izklaidēs un negarlaikotos. Mazi bērni labprāt ies rotaļās kopā ar pieaugušajiem. Plānojot izklaides, atcerieties par bērnu drošību!

10. Dāvanas un to atvēršana.
Kad mazais gaviļnieks apdāvināts, dāvanas var nolikt vienuviet un atvērt ballītes beigās, jo pārāk daudz jaunu mantu novērsīs uzmanību un apgrūtinās bērnus iesaistīt rotaļās un spēlēs. Simboliska dāvaniņa ciemiņam un kartiņa “Paldies, ka atnāci!” iepriecinās arī jubilāra viesus.

Jaunākie raksti