Līksma, Bārbala

Bērnu drošība mājas ballītē

Bērnu ballīte ir jautrs, skaļš un dzīvespriecīgs pasākums. Taču svētkus var sabojāt kāds nelāgs atgadījums. Tādēļ, organizējot bērnu ballīti, īpaši būtu jāpadomā par gaviļnieka un viņa viesu drošību.

Bērni ir bērni - viņu aktivitātes var būt dažādas. Lai svinības vecākiem nesagādātu galvassāpes un raizes, par drošību jāpadomā jau svētkus plānojot - jāizvērtē optimāls viesu skaits, jāizvēlas piemērota vieta ballītei un pārdomātas, drošas izklaides. Ne mazāk svarīga ir arī maltīte un atbilstošs svinību ilgums. Mājas ballīte izdosies, ja iegaumēsi:

Telpā, kas paredzēta svinībām, nevajadzētu atrasties plīstošiem vai asiem priekšmetiem - vāzēm, dažādām piemiņas lietām, galdiem ar asiem stūriem, u.tml.

Nevajag ļaut bērniem rotaļājoties izmantot mēbeles - lēkāt pa gultu, kāpelēt pa krēsliem.

Telpas vai galda dekorēšanā nevajadzētu izvēlēties uzliesmojošas sveces.

Ja istabā ir vadi, tos var pielīmēt ar līmlenti vai palikt zem paklāja.

Bērniem jāizskaidro, kur un cik tālu drīkst iet.

Gatavojot svinību mielastu bērniem, jāizvairās servēt dakšas, nažus, plīstošus traukus, asus irbulīšus, ledenes, karstus dzērienus.

Bērnu ballītēm atbilstošāki ir vienreizlietojamie šķīvji un glāzes.

Nevajadzētu atstāt bērnus bez uzraudzības.

Laikus jāsagatavo pirmās palīdzības aptieciņa. Pie rokas jābūt pieejamam plāksterim, apsējam, antiseptiskam līdzeklim, vatei.

Ja bērnu vecāki svinībās nepiedalās, noteikti pirms svinībām jānoskaidro vecāku mobilo tālruņu numuri, lai būtu iespēja sazināties ārkārtas gadījumā.

Jaunākie raksti