Mirta, Ziedīte

Kāzas romantikas cienītājiem

Ikvienam romantikas cienītājam ir iespēja laulāties un “Jā” vārdu izteikt uz slavenā Džuljetas balkona Veronas centrā, kur pēc Viljama Šekspīra lugas “Romeo un Džuljeta” jaunais mīlētājs Romeo lūdza savas iemīļotās Džuljetas roku.

Džuljetas balkons vienmēr ir bijis tūristu iecienīta apmeklējuma vieta. Leģenda vēsta, ka tieši šajā namā dzīvojusi Kapello ģimene, kas varēja kalpot par prototipu Kapuleti dzimtai Šekspīra lugā.  Kaut arī daži zinātnieki vēl apšauba pierādījumus, ka tā tas bijis, katru gadu no visas pasaules ierodas miljoniem tūristu.

Tagad, kopš pilsētas varas iestādes šo balkonu ir atvēlējušas arī laulības ceremonijām, Verona tiek reklamē kā īsta mīlestības pilsēta.

Kā pirmais pāris uz šī leģendām apvītā balkona laulājās vietējā futbola kluba zvaigzne Luca Cecarelli ar savu līgavu Irēnu Lamforti. Līgava stāsta, ka ar savu līgavaini vēlējusies īpašas kāzas un tādas arī piedzīvojuši.

Lai arī šādas laulības nav lēts prieks, jo Veronas licence tiem, kuri nav Eiropas Savienības valstu pilsoņi, maksās gandrīz 900 eiro, bet pilsoņiem, kuri nav veronieši, nāksies šķirties no aptuveni 700 eiro, emocijas patiesi esot spēcīgas.

Jaunākie raksti