Inese, Inesis, Ēriks

Kāzu dekori: vasaras iedvesma un iespējas

Nevienam nav noslēpums, ka kāzas ir īpašs un nozīmīgs brīdis katra mīloša pāra dzīvē, un ne vienmēr ir iespējams izpatikt pasaules modes tendencēm. Tas arī nav nepieciešams, jo svarīgākas ir attiecīgā pāra sajūtas. Bez tam jāatceras, ka šī diena ir īpaša tieši viņiem un nevienam citam nevajadzētu norādīt, kas un kā ir jādara.

Tomēr ir arī padomi, kuri iespējams palīdzēs sarīkot tādas kāzas, kas būs īpašas, svinīgas un tajā pašā laikā gaumīgas un neizmaksās miljonus. Ļoti bieži steigā mēs piemirstam oriģinalitāti, savas spējas un iespējas. Lai tā nenotiktu, vēlamies jums atgādināt par dažām idejām, kā paši vai ar tuvāko draugu palīdzību variet oriģināli noformēt galdus savām svinībām.

Kopējais svētku stils, ko papildina galda kartes un dekori
Ja tiek izvēlēts kāds visu pasākumu vienojošs dizaina motīvs, tad tas palīdzēs svinībām gan vizuāli izskatīties gaumīgāk un organizētāk, gan arī atvieglos dizaina elementu izvēli un pieskaņošanu. Motīvs var būt jebkāds un ideālā gadījumā raksturo laimīgo pāri.

Motīvs: Krāsa
Vasarā klasiska ir jūras tēma, kad visticamāk dominēs zilie un baltie toņi. Tādā gadījumā klasisko galda karšu vietā var izmantot gaišus oļus, uz kuriem ir uzrakstīti viesu vārdi. Lai ko tādu pagatavotu, nebūt nav jābūt māksliniekam. Ja ir vēlme, lai visi akmentiņi ir vienādi, tos var pagatavot no ģipša vai māla, ielejot jebkādā sirdij tīkamā formā. Oļiem un akmentiņiem var izdomāt arī kādu simbolisku nozīmi. Piemēram, tie simbolizē laulību, kas ir tik stipra, kā akmens.

Motīvs: Atmiņas

Par galda kartēm vai galda dekoriem var izmantot jaunā pāra kopīgās fotogrāfijas. Oriģināli tās apstrādājot, viesiem būs gan interesanti pētīt, kāda jaunā pāra bilde ir blakus sēdošajiem, un tas noteikti palīdzēs atdzīvināt un iekustināt publiku. Ideālā gadījumā bildēs ir kāds vienojošs elements, bet tas ir gaumes un iespēju jautājums. Vēlams izvēlēties visas bildes vienā krāsu gammā (krāsainas vai melnbaltas kopā nevajadzētu jaukt, jo radīsies nevis harmonija, bet haoss). Turklāt pie šīm galda kartēm var piesaistīt spēli. Sadalot viesus grupās, ļaut izvēlēties kādu no bildēm pēc pašu izvēles, un likt uzrakstīt stāstu un/vai novēlējumu jaunajam pārim, iedvesmojoties no konkrētās fotogrāfijas.

Motīvs: Ziedi

Skaisti ziedu kārtojumi nav lēts prieks, bet, ja lietām pieiet kreatīvi un ar izdomu, tad ir iespējams radīt neatkārtojamus dekorus. Piemēram, neaizmirstam, ka ziedu iegāde būtu jāveic tieši ziedu bāzēs, jo tur ziedus ir iespējams nopirkt gan lētāk, gan arī tie parasti ir svaigāki un izvēle viennozīmīgi ir plašāka.
Tā vietā, lai veidotu apjomīgas ziedu dekorācijas pie floristiem, tās var aizvietot ar, piemēram, garām gludā stikla vāzēm, kurās ir glīti salikti ziedi. Kā ziedu dekorācijas lieliski izskatās pujenes vai citi ziedi ar apjomīgu ziedlapiņu vainagu, kā arī izteiksmīgu un košu krāsu ziedi, piemēram, magones.
Ja laicīgi sāk rīkoties, tad skaistos (piemēram, baltos) puķu podiņos var izdiedzēt zaļu zālīti, kuru izvieto periodiski visa galda garumā.

Motīvs: Ūdens
Ļoti skaisti izskatās arī gludā stikla vāzē vai stikla akvārijos iebērti gludi oļi, starp tiem novietots kāds zieds (vispiemērotākie būs lielie ziedi, kuriem ir raksturīgas stingrākas ziedlapiņas). Viss šis veidojums tiek apliets ar tīru ūdeni un pa virsu tiek novietota peldoša svecīte. Šādi dekori rada maģisku un gaisīgu noskaņojumu.

Palīgspēki
Ne vienmēr vajag censties pirmām kārtām iztērēt kaudzi naudas, jo tā ne tuvu nav veiksmes garants. Ja esat radoši, tad situācija ir vieglāka, bet, ja ne tik ļoti, tad vispirms centieties apzināt visus savus paziņas un paziņu paziņas, jo noteikti starp tiem būs atrodami jauni, perspektīvi un finansiāli pieejami mākslinieki, kuri būs spējīgi apmierināt jūsu dizaina fantāzijas par pieņemamām cenām, vai arī varēs ierosināt kaut ko tādu, kas kļūs par oriģinālu un tikai jūsu kāzām raksturīgu elementu. Tikai esiet nepielaidīgi, jo ja ideja neatbilst jūsu kāzu koncepcijai, tad droši atsakieties no tās un meklējiet ko citu. Tomēr, lai kāds arī nebūtu jūsu izvēlētais motīvs, nekad neatstājiet visu uz saviem pleciem. Ja esat gana radošas personības, tad savu ideju realizācijas daliet ar tuvākajiem, uzticamākajiem draugiem un ģimenes locekļiem, jo tas palīdzēs viņiem justies emocionāli tuvāk jūsu īpašajai dienai un jaunajam pārim nevajadzēs visu darīt vieniem pašiem – divi zaķi ar vienu šāvienu.

Bet galvenais, ir atcerēties, ka šī ir tieši jūsu abu īpašā diena un pārējo viedoklis ir ļoti otršķirīgs. Mīlestība ir skaista pati par sevi, un kāzu diena ir skaists apliecinājums jūsu kopā būšanai, ko ir iespējams paspilgtināt ietērpjot skaistā noformējumā, kas palīdzēs jums justies īpaši. Ja jums ir arī fotogrāfs, tad skaistas detaļas palīdzēs viņam/ viņai iemūžināt jūsu īpašo dienu vēl košāk un efektīvāk.

Turpmāk piedāvāsim arī dažādas praktiskās pamācības, kā pašu spēkiem izgatavot galda kartes, ielūgumus, līgavu pušķus, līgavu make-up, turklāt jūs esat laipni aicināti ieteikt savas vēlmes, ko tieši jūs vēlaties, lai mēs jums palīdzam un iedvesmojam pagatavot.

Jaunākie raksti