Vēsma, Fanija

Noskaidrots labākais kāzu fotogrāfs!

Nupat noslēdzās Latvijas Kāzu Fotogrāfu Asociācijas rīkotais konkurss, kurā piedalījās 43 autori ar 182 fotogrāfijām. Tas ir pirmais šāda veida konkurss Latvijā, un par labāko 2009. gada kāzu fotogrāfu tika atzīts Andrejs Zavadskis.

Fotokonkursa 7 bilžu kategorijās savus darbus iesniedza vairāk vai mazāk pieredzējuši kāzu fotogrāfi, tādēļ jebkura no bildēm izcēlās ar labu kvalitāti. Žūrijai bija jāizdara grūta izvēle, tomēr kopsavilkumā visvairāk laurus plūca Andrejs Zavadskis, kurš ieguva 1. vietas  kategorijās “Jaunais pāris”, “Bērni” un “Emocijas”.

Nominācijās “Portrets”, “Ceremonija” un “Gatavošanās” pirmās vietas ieguva Imants Urtāns, līdz ar to kopvērtējumā tikai nedaudz atpaliekot no Andreja Zavadska.  Savukārt,  nominācijā “Detaļas” uzvarēja Rolfs Vendiņš.

Žūrija sastāvēja no pieciem foto ekspertiem, kas pārstāv dažādus fotogrāfijas virzienus un auditorijas. Tie bija: Valdis Brauns, Elmārs Rudzītis, Linda Ratuta, Gunārs Binde un Sergejs Getņikovs.
Kā atzina žūrijas locekļi - kopvērtējumā priekšroku guva darbi ar reportāžas iezīmēm un sižeta neatkārtojamību.

Savās izjūtās dalījās arī lauru plūcējs Andrejs Zavadskis:

“Nežēlīgi grūti bija izvēlēties bildes no visa sava portfolio, jo man ir liela kāzu foto pieredze. Grūti gāja ar kategorijām "Detaļas" un "Ceremonija", bet savus darbus biju nolēmis iesniegt visās kategorijās. Veltīju daudz laika, lai atlasītu labākās pēc saviem ieskatiem, taču vienlaikus apzinājos, ka jebkurš fotokonkurss ar žūrijas dalību ir arī laimes spēle!

Neapšaubāmi tagad ir patīkami apzināties, ka 2009. gada labākā kāzu fotogrāfa kauss ir nokļuvis pie manis, un vēl jo vairāk prieks, ka kāzu fotogrāfu joma Latvijā attīstās. Šādi konkursi palīdz jaunajiem fotogrāfiem izvērtēt no malas, kas kāzu fotogrāfijās tiek augstu vērtēts un arī mums, profesionāļiem, ir motivācija censties vēl vairāk. Domāju, ka labs kāzu fotogrāfs ir tāds, kas netērē veltīgi laiku, gaidot mičošanu, bet meklē notikumus, detaļas un emocijas!”

Jaunākie raksti