Mintauts, Alfs, Bernandeta

Kāzas: aktuālās kāzu tendences pasaulē 2010

Piedāvājam ielūkoties jaunākajās kāzu tendencēs, kas pašlaik ir populāras lielajās metropolēs - Ņujorkā, Londonā un Parīzē. Tendences no šīm pilsētām ātri vien aizceļo tālāk un ietekmē modes toni arī citviet pasaulē!

Kāzu aģentūras Latvijā gan atzīst, ka pasaules tendences pie mums ienāk pamazām, jo kāzas pie mums kopumā tiek svinētas piezemētāk - gan vietas izvēlē, gan kopējo izmaksu un viesu skaita ziņā. Tomēr skaistu līgavas kleitu un atmosfēru kāzinieki pārsvarā vēlas nodrošināt vienmēr.

Pasaulē aktuālas kāzu dzīres uz maksimumu - iespaidīgas un šikas. Ja ne rocības ziņā, tad vismaz tematiskā. Lūk, ideju elementi, ko pasmelties un radoši pielāgot arī savām kāzām.

Ņujorka: No ekoloģiski askētiska stila līdz glamūram.

•  Holivudas glamūrs. 30. un 50. gadu imidžs filmu zvaigžņu un sarkano paklāju stilā. Spīdīgi audumi, iespaidīgas kleitas, art deko, palmas, sudraba, zila un balta krāsa interjerā un viesu tērpos. No 50. gadiem modē nākušas arī īsas kāzu kleitas, majestātiskas sveces, lustras, melna, balta, sarkana un pasteļtoņu krāsa. Koptēlā jūtama Džekijas Kenedijas, Odrijas Hepbernas un Merilinas Monro klātbūtne… Kā nekā - šo personību ikonas laiks neietekmē.

•  Eko kāzas. Pēdējā laikā Ņujorkā ir populāra arī eko tēma - rūpes par dabu. Šādās kāzās aktuāla sezonālu produktu izmantošana (ēdieni, ziedi), ielūgumi no eko-papīra un dabīgu materiālu dekorācijas. Raksturīga arī vienas telpas izvēle ceremonijai, pieņemšanai, vakariņām un saviesīgajai daļai. Tas rada iespēju ietaupīt, kas nav mazsvarīgi, kopumā kāzas padarot askētiskākas. Eko kāzās līgavai lieliski piestāvēs dabīga auduma kleita,  meitenīgs tēls un viegls grims, kā tīruma un svētuma simbols.

Londona: Ar mazākiem līdzekļiem - lielāks efekts!


•  Swarovski kristāli un “Wow!” efekts.
Dizaineru Kāzu Šovs Londonā  ar Swarovski kristālu rotām atstāja savu ietekmi uz kāzu tendencēm visā pilsētā. Spītējot krīzei, vairāk iespaidīguma! Pat tie, kas nevar atļauties dimantus, Swarovski juvelieru izstrādājumi būs perfekti! Tiāras, kaklarotas, rokassprādzes, gari auskari un mirguļojošas somiņas… Sveces, lustras, kristāli. Smalka masku balle, kāzas pilī vai tās dārzā liks jūsmot!

•  Izsmalcinātas detaļas. Ja kāzas netiek svinētas pilī vai lepnā hotelī, tad tās var organizēt vienkāršākās telpās, taču smalkos tērpos un ar aristokrātisku uzņemšanu. Viltīgi! Izsmalcinātību var panākt arī ar vairākām sīkākām, bet efektīgām detaļām. Piemēram, šikiem ielūgumiem, burvīgiem ziedu rotājumiem, galda noformējumu un ēdieniem, kas atšķiras no tradicionālā mielasta klāsta. Daudzi pāri Londonā dekorētāju algošanu sāk novietot augstāk savā izmaksu latiņā, vairāk uzmanības pievēršot interjeram un kopējai atmosfērai, uzņemšanai, ne tik daudz ēdienam un izklaidētājiem.

Parīze: Jutekliskums un šarms!

•  Glamūrs un romantika. Izgaismoti laukumi un senatnīgi parki, daudzo modes mākslinieku šarms un Sjennas upes ainavas - nav labākas iedvesmas spožām un romantikas piepildītām kāzām Parīzē! Iedvesmas piemēri, protams, no modes pasaules: Chanel, Valentino, kā arī filma “Mūlenrūža” ar Nikolu Kidmenu.

•  Diora 50. gadu trends. 50. gadu stila revolūcijas “New Look” (jaunais izskats) radītājs Kristians Diors iespaido kāzu kleitas izvēli arī 2010. gada Parīzē. Šo aktuālo tendenci varētu raksturot kā iedvesmojošu apvienojumu starp līgavas tērpu un garo vakarkleitu “New look” stilā - piemēram, ar pieguļošu augšdaļu, apaļa veida īsām piedurknēm, sašaurinātu vidukli un  zvanveida kleitas apakšdaļu, garumā – 20 cm no zemes. 

•  Kokteiļvakara imidžs.
Parīzieši arī kāzās ir ļoti iecienījuši kokteiļvakara stila svinības. Tās neatņemama sastāvdaļa ir bārmenis, kas uzjauc kokteiļus, un oficiants, kas tekalē starp viesiem ar krāsainiem dzērieniem uz paplātes. Līdztekus gardiem  kokteilīšiem - šampanietis. Kāzās jūtama viegla, jautra un noslēpumaini reibinoša atmosfēra.

Jaunākie raksti