Visvaldis, Nameda, Ritvaldis

Sāksies mūzikas un mākslas festivāls «Bildes 2009»

Rīgā, mūzikas klubā «Četri balti krekli», pirmdien, 28. septembrī, ar folkmūzikas koncertu sāksies 24. mūzikas un mākslas festivāls «Bildes 2009».

Festivāls šogad piedāvās astoņus koncertus, kuros piedalīsies aptuveni 150 grupas un muzikāli projekti, kā arī izstādi «Ergorapido un lidojošie paklāji», kas veidota ar «Electrolux Latvia Ltd» atbalstu.

Šogad «Bilžu Birojs» aicina uz diviem folkmūzikas koncertiem 28. un 29. septembrī. Pirmajā koncertā uzstāsies Anta Eņģele, Imants Daksis, Zane Aišpure, Rūta Ķergalve un Evija Tarasova, Ziedonis Stutiņš, Sandra Bula un Āris Ziemelis, Ansis Klintsons, Diāna Sus, Elīna Līce-Štrausa, Haralds Sīmanis, Mikus Straume un brāļi Ziemeļi, kā arī pēc ilgāka pārtraukuma - aktieris Igors Siliņš. Koncertu vadīs populārais duets Daiga Petkeviča un Normunds Jakušonoks.

Literāri muzikālā kluba «Četri balti krekli» vadītājs Normunds Jakušonoks, kurš atklās festivāla pirmo koncertu: «Tas ir liels gods jau trešo gadu uzņemt savās telpās «Bildes», un tieši vienīgajā latviešu mūzikas klubā jāskan folkam, jo tam tāpat kā džezam un blūzam nepieciešama intīmāka atmosfēra, ko nedod lielā skatuve.»

Diāna Sus, kas «Bildēs» piedalīsies jau otro reizi, uzteica folkkoncerta silto un mājīgo atmosfēru. Koncertā nav vienaldzīgo, tajā labi jūtas jebkura vecuma klausītāji, kas kopā veido vienu veselumu.

Ansis Klintsons, ko jau var pieskaitīt pie «Bilžu» veterāniem: «Esmu priecīgs, ka «Bildes» ir vieta, kurā reizi gadā satiekas daudzi Latvijas mūziķu, lai ne vien pārmītu savā starpā kādu vārdu, bet arī iepazītu cits cita mūziku, ko bieži vien citur neiznāk dzirdēt.»

Otrajā folkkoncertā 29. septembrī klausītājus ar jaunām dziesmām priecēs Ieva Akuratere un Aivars Hermanis, uzstāsies arī Uldis Ozols, Agita Kaužēna, Varis Vētra, Arnis Miltiņš, Kristaps Baķis, Uldis Kākulis, Helēna Kozlova, Andris Mucenieks, Egons Pičners, Silvija Silava un Vilnis Veinbergs. Koncertu vadīs aktieris Varis Vētra.

30. septembrī un 1. oktobrī «Četros baltos kreklos» skanēs džezs un blūzs, bet pēc nedēļas – no 8. līdz 10. oktobrim - «Bildes 2009» turpināsies Rīgas Kongresu namā, kur notiks jauno grupu un «Bilžu» veterānu koncerts, «Bildēs» sevi jau pieteikušo un ne tik jauno grupu koncerts, koncerts bērniem un festivāla noslēguma koncerts ar «Bilžu» veterānu piedalīšanos.

Paralēli koncertiem Kongresu namā no 8. līdz 10. oktobrim notiks tradicionālā «Bilžu» izstāde «Ergorapido un lidojošie paklāji», kas no 13. oktobra līdz 13. novembrim būs apskatāma mēbeļu un interjera centrā «Spice».

Informācija un biļetes uz «Bilžu» koncertiem pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs un www.bilesuparadize.lv  .

Jaunākie raksti