Vēsma, Fanija

Inga Bērziņa ar saviem audzēkņiem BILDĒS 2009

Mūzikas un mākslas festivālā Bildes 2009 trešdien, 30. septembrī, 19:00 klubā Četri balti krekli džeza un blūza koncertā, kuru vadīs Laimis Rācenājs, uzstāsies arī džeza dziedātāja Inga Bērziņa.

Inga Bērziņa uz skatuves kāps kopā ar Jam Orchestra, kurā spēlē pazīstami Latvijas mūziķi Zintis Žvarts, Romāns Vendiņš, Gundars Lintiņš, Pēteris Liepiņš un Andrejs Jevsjukovs.

Visticamāk, Ingas Bērziņas repertuārā būs džeza klasikas standarttēmas mūsdienīgā skanējumā un, iespējams, arī pašas dziedātājas kompozīcijas, kuras rakstīt viņa sākusi pēdējā laikā.

Pirmais nopietnais sastāvs, ar kuru pirms gadiem 20 sāka dziedāt Inga Bērziņa, bija Ilgas Bērziņas džeza trio.

Inga Bērziņa džeza dziedāšanu studējusi Maskavā, dziedājusi dažādos džeza un estrādes ansambļos, pēdējā laikā biežāk sadarbojas ar Latvijā populāru džeza mūziķu apvienības Riga Groove Electro pārstāvjiem Denisu Paškeviču, Madaru Kalniņu un Kasparu Grigali, kā arī Mirage Jazz Orchestra.

Savu dziedātprasmi māksliniece papildinājusi dažādās apmaiņas programmās un meistarklasēs Eiropā un ASV.

Izdevniecība Ze Pirats 2008. gadā izdevusi Ingas Bērziņas soloalbumu Balādes, kurā skan Henrija Mansīni, Ričarda Rodžersa, Toma Džonsa, Madara Kalniņa un citu komponistu melodijas.

Džeza un blūza koncertā 30. septembrī Četros baltos kreklos uzstāsies arī Ingas Bērziņas audzēkņi Latvijas Mūzikas akadēmijas džeza nodaļas 1. kursa studente Elīna Silava un Rīgas Doma kora skolas džeza nodaļas audzēknis Daumants Kalniņš, kā arī Bite’s Blues Band, D11 Blues Band, Dandelion Wine un Gints Žiliskis ar Keksi.

Biļetes uz Bilžu koncertiem pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv  .

Jaunākie raksti