Lita, Sibilla, Teika

11. Starptautiskais baleta festivāls \"Baleta zvaigznes Jūrmalā\"

12. augustā plkst. 19:30 koncertā uz Dzintaru koncertzāles skatuves baleta mākslas cienītājus priecēs baleta zvaigznes no Krievijas, Zviedrijas, Beļģijas, Brazīlijas, Kazahstānas, Japānas un Latvijas.

Ik gadu Starptautiskais baleta festivāls "Baleta zvaigznes Jūrmalā" baleta mīļotājus iepazīstina ar festivāla dalībniekiem no dažādām valstīm, ar jauniem, Latvijā neredzētiem talantiem un dažādu horeogrāfu rokrakstiem, tāpat festivāls ir iespēja topošajiem baleta māksliniekiem vērot un pie iespējas dalīties starptautiski atzītu meistaru profesionālajā pieredzē.

Šis jau būs vienpadsmitais gads, kopš uz Dzintaru koncertzāles skatuves noris Starptautiskais baleta festivāls "Baleta zvaigznes Jūrmalā".

12. augustā plkst. 19:30 koncertā uz Dzintaru koncertzāles skatuves baleta mākslas cienītājus priecēs spožā Krievijas akadēmiskā Lielā teātra primabalerīna Svetlana Zaharova (Svetlana Zakharova, Ukraina); Krievijas akadēmiskā Lielā teātra solists Andrejs Merkurjevs; Monte Karlo baleta solisti Natālija Nordkvista (Nathalie Nordquist, Zviedrija) un Jeroens Verbrugens (Jeroen Verbruggen, Beļģija); Tulūzas Baleta Du Capitole solisti Žuljana Bastosa (Juliana Bastos, Brazīlija) un Kazbeks Ahmedjarovs (Kazbek Akhmedyarov, Kazahstāna).
Kā arī Latvijas Nacionālās operas baleta solisti Elza Leimane un Raimonds Martinovs, Jūlija Gurviča un Aleksejs Avečkins, Juka Mijake un Arturs Sokolovs, un Latvijas Nacionālās operas kordebalets.

Festivāla primabalerīna Svetlana Zaharova ir dejojusi uz Parīzes Operas, Milānas La Scala, Hamburgas operas, Tokijas Nacionālā teātra un daudzām citām skatuvēm. Lai kur arī uzstātos, viņa tiek uztverta par tīru krievu baleta skolas stila pārstāvi. Pasaulē viņa tiek atzīta par unikālu un vienlaikus daudzpusīgu izpildītāju klasiskā baleta mantojumam. Īpaši viņai, pasaules slavu ieguvušais franču horeogrāfs Rolāns Petī izveidoja jaunu baleta „Pink Floyd" iestudējumu, tā pirmizrāde Milānā notika 2009. gada jūlijā.

Biļetes: "Biļešu paradīze" kasēs vai internetā.

Pasākumu organizē: SIA "Dzintaru koncertzāle"

Jaunākie raksti