Vēsma, Fanija

Sitaminstrumentu zvaigznes Spīķeru koncertzālē!

27. martā plkst 19:30 Spīķeru koncertzālē klausītājiem koncertu sniegs unikāls mūziķu sastāvs. Pieci izcili Latvijas sitaminstrumentālisti – Ivo Krūskops, Uģis Krūskops, Elīna Endzele, Edgars Saksons un Rihards Zaļupe pārvaldīs 2 marimbas, 3 lielās bungas, 4 bungu komplektus, 5 timpānus un 8 bongo! Mūziķi demonstrēs kā dažādu kontinentu kultūru ietekmē savijušās mūsdienu ritma kompozīcijas un senu rituālu atbalsis. Tas viss Spīķeru koncertzālē – vietā, kur dzīvo mūzika.

Koncerta programmā iekļauti tādi pasaules slavas ieguvušu komponistu kā Stīva Reiha un Džordža Krama darbi, kā arī pasaulē atzītu sitaminstrumentālistu – komponistu Frederika Makaresa un Keiko Abes skaņdarbi. Koncertā iekļauts arī amerikāņu komponistes Džulijas Volfes darbs.

Programmā “Sitaminstrumentu zvaigznes” uz skatuves kāps Latvijas profesionālo orķestru sitaminstrumentālisti – Ivo Krūskops (LNO orķestra un Sinfonietta Rīga koncertmeistars), Uģis Krūskops (LNO orķestra mūziķis), Edgars Saksons (LNSO koncertmeistars), Elīna Endzele un Rihards Zaļupe (LNSO mūziķi).Koncerta viesa statusā Sinfonietta Rīga flautu grupas koncertmeistare Ilona Meija.

Klausītājiem būs iespēja izbaudīt sitaminstrumentu pasaules daudzveidīgā skanējuma krāsu iespējas. Ostinētā minimālisma klasiķis Stīvs Reihs koncertā būs pārstāvēts ar Rietumāfrikas bungu ritmos impulsēto Drumming un nedefinētam plaukšķinātāju sastāvam adresēto Clapping Music. Tam līdzās Džūlijas Volfes roķīgais opuss četriem bungu komplektiem, Džordža Krama teatrāli ekstravagantais skaņdarbs ar flautas un sitaminstrumentu saspēli un visubeidzot Latīņamerikas krāsās un ritmos zīmētā Frederika Makaresa kompozīcija timpāniem un sitaminstrumentu ansamblim.

Vairāk informācijas: www.sinfoniettariga.lv

Jaunākie raksti