Mirta, Ziedīte

8.martā koncerts “Parma Opera Ensemble”

8.martā Liepājas Olimpiskā centra koncertzālē notiks Parmas Karaliskā teātra orķestra solistu koncerts “Parma Opera Ensemble” (Itālija). Koncerta programmā skanēs Paganīni, Bellīni, Mocarta, Verdi mūzika, Pjacollas tango, Nino Rota un Ennio Morricones slavenākie skaņdarbi.

Šis koncerts ir kompānijas “ART Forte” un Maskavas Valsts akadēmiskās filharmonijas ceturtais kopīgais projekts ciklā “Labākie pasaules orķestri”.

Parmas Karaliskā teātra solistu sastāvā ir muzikanti no Parmas Karaliskā teātra simfoniskā orķestra. Kolektīvs izpelnījies augstu atzinību ne tikai savā dzimtenē, bet arī ārvalstīs. Muziķi uzstājas dažādās kombinācijās - no trim līdz pilnam kamerorķestra sastāvam – un piedāvā skatītājiem plašu repertuāru, iekļaujot tajā gan klasiskā perioda mūziku, gan popūrijus no slavenām itāļu operām.

Kolektīvs piedalījies lielos starptautiskos projektos, starp kuriem ir 2001. gadā notikušais koncerts Parīzē Verdi festivāla oficiālajā atklāšanā un koncertu sērija Japānā – Tokijas koncertzālē “Kyoi Hall”, Tofuku budistu templī Kioto un Fukuoke koncertzālē “Ginko Hall” (šo priekšnesumu žurnāls “The Clarinet” atzinis par “gada koncertu”, bet uzstāšanās ieraksts bija nominēts “Grammy” balvai).

Parmas Karaliskā teātra solisti sadarbojas ar daudziem slaveniem solistiem: Carlo Bergonzi, Raina Kabaivanska, Michele Pertusi, Mariella Devia, Marco Berti, Roberto Aronica, Eva Mei, Désirée Rancatore, Vincenzo La Scola, Francesco Meli, Annick Massis, Giovanbattista Parodi.

Muziķu bagātīgā diskogrāfija izpelnījusies nozīmīgu nozares žurnālu atzinību. Izdevums “Stradivarius” orķestra albumu ar Verdi ārijām “Complete Chamber Songs” atzinis par “retumu, kas pelnījis vislielāko uzmanību”.

Papildus informācija www.artforte.lv , www.bilesuparadize.lv
Biļetes pieejamas “Biļešu paradīze” un Liepājas Olimpiskā centra kasēs.

Jaunākie raksti