Mirta, Ziedīte

8.martā koncerts `Bossa Nova Po-russki`

8.martā 19:00 Rīgas Kongresu namā kā īsta dāvana sieviešu svētkos notiks unikāls koncerts – populārās Krievijas dziedātājas Irīnas Boguševskas un Alekseja Ivasčenko kopīgā uzstāšanās Latvijas džeza orķestra Mirage Jazz Orchestra pavadījumā. Mūzika bosa-nova stilā krievu valodā un galndrīz četrdesmit mākslinieki uz skatuves!

Programma, kuru dzirdēs Rīgas publika, būs veltīta dziedātājas mīļākajam mūzikas žanram – Brazīlijas bossa-nova. Te skanēs pasaulslavenā brazīļu komponista, vairāk nekā simts dziesmu autora - Karlosa Antonio Žobima (Carlos Antonio Zobim) – dziesmas, starp kurām kā slavenāko varam minēt dziesmu ’Meitene no Ipanemas’. Šīs dziesmas ir kļuvušas par pasaules mūzikas zelta klasiku.



Irīna Boguševska stāsta : „Šī mūzika mazināja sāpes un uz brīdi ir lika justies laimīgai. Tā ir dievišķa mūzika, kas piepildīta ar gaismu un mieru."



Koncertā kopā ar dziedātājiem piedalīsies arī Latvijas publikai labi zināmais Mirage Jazz Orchestra, kura vadību pēc G.Rozenberga aiziešanas mūžībā uzņēmies trombonists Lauris Amantovs. Orķestris ar panākumiem bieži uzstājas gan Latvijas, gan ārzemju publikas priekšā.



Irīna : „Uzstāties kopā ar orķestri ir vienkārši dievīgi. Es varētu teikt, ka man, manai mūzikai tas ir vienmēr pietrūcis, sevišķi liriskajām balādēm. Šis orķestris ir kā silts vējiņš, kas atraisa tavus spārnus, tas tik ļoti palīdz uz skatuves !”

Bosa-nova mūzikas virziena pamatlicēja Karlosa Žobīma skaņdarbi Irīnas Boguševskas un Alekseja Ivasčenko tulkojumā un orķestra izpildījumā Rīgā skanēs pirmo reizi.

Biļetes var iegādāties Biļešu Servisa kasēs vai internetā www.bilesuserviss.lv.

Telefons uzziņām un biļešu rezervācijai: 29 344 301.

Jaunākie raksti