Alīna, Sandris, Rūsiņš

Valentīna dienas koncerts “Sievietes vārds”

Svētdien, 14. februārī plkst. 19:00 Lielajā Ģildē Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” diriģenta Raita Ašmaņa vadībā aicina uz Valentīna dienas koncertu. Koncertā „Sievietes vārds” skanēs pasaules klasikas un populārās mūzikas šedevri, kā arī maestro Raimonda Paula mūzika paša autora izpildījumā. Piedalās trīs šarmantie tenori – Žoržs Siksna, Normunds Rutulis un Jānis Kurševs.

Gada romantiskāko vakaru jau trešo reizi Profesionālais pūtēju orķestris “Rīga” ielūdz pavadīt Lielajā Ģildē, baudot dažādu gadsimtu mīlestības melodijas. 2010. gadā diriģents Raitis Ašmanis šim vakaram izvēlējies romantiskus pasaules klasikas un populārās mūzikas skaņdarbus, goda vietu ierādot mūsu pašu maestro Raimonda Paula mūzikai. Koncerts “Sievietes vārds” dāvās arī vienu no retajām iespējām sastapt maestro Paulu pie klavierēm, atskaņojot savu un citu komponistu mūziku.

Orķestris “Rīga” koncertu atklās ar klasikas šedevriem – fragmentiem no Džuzepes Verdi operas “Traviata”, āriju “La Donna e Mobile” kopā ar solistu Žoržu Siksnu. Normunds Rutulis un Jānis Kurševs atskaņos pasaulslaveno “Va, pensiero” dziedājumu no Verdi operas “Nabuko”. Visu trīs tenoru un orķestra izpildījumā izskanēs populārā gospeļu himna „When the Saints Go Marching In”. Orķestris “Rīga” atskaņos arī kaislīgo argentīniešu komponista Astora Piacollas “Libertango”.

Koncerta solisti – trīs slaveni Latvijas tenori Žoržs Siksna, Normunds Rutulis un Jānis Kurševs kopā ar orķestri “Rīga” klausītājiem dāvās savas mīļākās melodijas no pasaules populārās mūzikas lappusēm. Skanēs pazīstamie skaņdarbi: Lučio Dalla “Caruso”, Konsuelo Velaskēzs “Besame Mucho”, Less Rīds “Delilah” un citi.

Koncertu “Sievietes vārds” noslēgs vakara īpašais viesis un latviešu estrādes mūzikas leģenda – maestro Raimonds Pauls. Kopā ar solistiem Jāni Kurševu un Žoržu Siksnu viņš atskaņos savas dziesmas “Inese”, “Indra”, “Genoveva”, “Leonora”. Kā allaž ar smalku humora izjūtu apveltītais komponists un pianists atskaņos solo savos skaņdarbos “Vīrietis labākajos gados” un “Fledermausis”, kā arī pasaulslavenajā Mišela Legrāna melodijā “Šerbūras lietussargi” no 1964. gada muzikālās filmas.

Koncerta „Sievietes vārds” biļetes „Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv, cena Ls 7-15.

Jaunākie raksti