Vēsma, Fanija

Rīgā uzstāsies Hārlemas Gospeļu koris

Pēc negaidītās Maikla Džeksona nāves, pasaulē notikuši vairāki viņam veltīti piemiņas pasākumi. Arī Latvijā 30.decembrī Rīgas Kongresu namā plkst.19:00 uzstāsies Hārlemas Gospeļu koris (Harlem Gospel Choir) no Ņujorkas ar programmu „Concert of Hope World Tour 2009, Remembering Michael Jackson".

Ne vienam vien Hārlemas Gospeļu kora dziedātājam Maikls Džeksons bijis elks un paraugs, no kura iedvesmoties, turklāt kora dibinātājs Alens Beilijs savulaik strādājis dziedātāja menedžmenta komandā, tādēļ pavisam neilgi pēc šokējošā paziņojuma par popmūzikas karaļa nāvi Hārlemas Gospeļu koris, kas labprāt izpilda ne tikai garīgo mūziku, bet arī visiem labi pazīstamas populāras dziesmas, nolēma savu šī gada pasaules koncertturneju veltīt tieši Maiklam Džeksonam. 

Pirmā uzstāšanās dziedātāja piemiņai notika jau 3.augustā Ņujorkas Taimskvērā, kur koris izpildīja vairākas Maikla Džeksona dziesmas un izpelnījās lielu mediju uzmanību. Viņu uzstāšanos tiešraidē translēja raidījums „Good Morning America” kanālā ABC, aizkustinot gan raidījuma vadītājus, gan miljoniem skatītāju.

Kora pasaules turneja aizsāksies oktobrī Čīlē un turpināsies citur Amerikā, Āzijā un Eiropā. Decembrī dziedātāji būs atceļojuši līdz Baltijas valstīm. Interesanti, ka 2009. gada pēdējo koncertu Hārlemas Gospeļu kora dziedātāji aizvadīs tieši Rīgā un pēc tam dosies tālāk uz Slovēniju, Serbiju, Portugāli, Spāniju un Itāliju.

Hārlemas Gospeļu koris Rīgā uzstājies jau vairākkārt un var pat apgalvot, ka ar Latvijas skatītājiem tam izveidojusies īpaša abpusēja draudzība. Kora dalībnieki ar nepacietību gaida viesošanos Rīgā atsaucīgās un sirsnīgās publikas dēļ, un biļetes uz tālo viesu koncertiem vienmēr bijušas pilnībā izpārdotas.

Gaišās emocijas, ko raisa dziedātāju dzīvesprieks, un apbrīnojami spēcīgās balsis, spēj aizkustināt un iedvesmot jebkuru, neskatoties uz klausītāja reliģisko piederību, vecumu vai interesēm.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties visās „Biļešu Servisa” tirdzniecības vietās vai www.bilesuserviss.lv

Jaunākie raksti