Vēsma, Fanija

Rīgā koncertēs dāņu džeza kontrabasists un komponists Kenneth Dahl Knudsen

Jaunu “Celebrate Music” koncertsēriju Rīgā uzsāks dāņu džeza kontrabasista un komponista Kenneth Dahl Knudsen jauna albuma pirmatskaņojums 2. novembrī.

Dāņu izcelsmes džeza kontrabasists, komponists un aranžētājs Kenneth Dahl Knudsen, kurš spēlējis kopā ar pasaules džeza grandiem Džonu Skofīldu, Aaronu Parksu un vairākiem citiem, atceļos uz Latviju, lai starptautiskā mūziķu kvarteta sastāvā prezentētu savu jaunāko albumu “Tété”. Atklājot jauno “Celebrate Music” koncertsēriju, pasākums Zirgu ielas koncertzālē risināsies divās daļās, bet pēc koncerta rīkotāji piedāvā skatītājiem izbaudīt laiku kopā ar mūziķiem, cienājot klātesošos ar vīna glāzi un iesaistot sarunās ar māksliniekiem.

Keneta ceturtais albums „Tété“ ir vārds, ko viņš pats sev devis bērnībā, pirms iemācījies pareizi runāt — reizē simbols viņa ilgi meklētai un nupat atrastai sirds viegluma sajūtai. Muzikālā iedvesma no visas pasaules (Eiropas mūzikas tradīcijas harmonijas, rotaļīgie Āfrikas un Latīņamerikas ritmi un Izraelas tautas dziesmu ekspresija) sanāk kopā ar dabiskumu, kas pierāda, ka Kenets izcili izprot un pielieto fundamentālo džeza ideju globalizācijas gadsimtā.

Uz Rīgu mūziķis brauc no Tallinas, kur 1. novembrī uzstāsies džeza klubā “Philly Joe’s”, bet 3. novembrī dodas uz Viļņas “Jazz Cellar 11”. Mēneša laikā albuma programma izskanēs arī vairākās Vācijas, Spānijas un mūziķa dzimtās Dānijas pilsētās. 1. novembra rītā Kenets sniegs meistarklasi Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā, kur dalīsies ar plašām zināšanām un pasaules pieredzi.

Koncerta sastāvs:
Magnus Thuelund - alta saksofons
Brian Massaka - ģitāra
William Larsson - klavieres
Daniel Sommer - bungas
Kenneth Dahl Knudsen - kontrabass

Biļetes pieejamas Biļešu Paradīzes kasēs. Biļetes cena — 15 eiro, skolēniem un studentiem — 10 eiro. Koncerta sākums — plkst. 19.00.

Jaunākie raksti