Gunta, Ginta, Gunda

Klasika, elektronika un tautas mūzikas skaņas - „Kymatic Ensemble”

Sestdien, 3. novembrī, plkst. 19.00 viesnīcas “Promenade Hotel” Hika zālē, Liepājā uzstāsies Maskavā dibinātais ansamblis “Kymatic Ensemble” koncertcikla Iededz gaismu” ietvaros.

“Kymatic Ensemble” īpašajā skanējumā klasisko instrumentu balsis apvienojas ar baroka instrumentu tembriem, tautas instrumentu krāsām un elektronikas piedāvātajām iespējām. Tā repertuārā atbalsojas senās mūzikas motīvi un tautasdziesmu aizkustinošais vienkāršums, pārsteidzoši saistoša improvizācija un mūsdienu mūzikas dzīvā elpa, kā arī interese par rokmūziku, džezu, postminimālismu un meditatīvajām noskaņām.

Šī būs pirmā reize, kad “Kymatic Ensemble” viesosies Latvijā, piedāvājot retu iespēju dzirdēt mūsdienu krievu komponistu mūziku, kas jau guvusi ievērojamus panākumus citviet pasaulē, bet Latvijā vēl nav skanējusi. Programmā būs Alekseja Sjumaka (Сюмак), Annas Pospelovas (Поспелова), Alekseja Nadžarova (Наджаров), Antona Izgagina (Изгагин), Dmitrija Mazurova (Мазуров) un citu mūsdienu komponistu skaņdarbi.

Koncertu rīko nodibinājums “Via Cultura” sadarbībā ar jaunās mūzikas festivālu “Arēna”, kura ietvaros šo koncertu varēs dzirdēt nākamajā dienā, 4. novembrī plkst. 19.00 Rīgas Reformatoru baznīcā.

Koncertcikls “Iededz gaismu” ik gadu rudens un ziemas tumšajos mēnešos aicina liepājniekus un pilsētas viesus uz kamermūzikas un džeza koncertiem viesnīcas “Promenade Hotel” mājīgajā Hika zālē. Cikla turpinājumā novembrī un decembrī dzirdēsim Latvijas mākslinieku koncertus – trio “Angelicus” (soprāns Elīna Šimkus, arfiste Ieva Šablovska, flautiste Sondra Lejmalniece) ar programmu “Latvijas dvēseles dziesma”, džeza vokālā grupa “Framest” ar viņu jaunāko, šoreiz senās mūzikas programmu “Zelta madrigāļi” un citi.

Biļetes uz koncertciklu nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un internetā. Skolēniem, studentiem un pensionāriem ir atlaides. Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas.

Jaunākie raksti