Gunta, Ginta, Gunda

Kā neatteikties no ballītes darba kolektīvā

Ikviens zina cik lietderīgi un pat nepieciešami ir kolēģu saliedējošie pasākumi darba vidē. Bez tam ir vairāki veidi kā kolēģu ballīti sarīkot par nelieliem līdzekļiem, padarot pasākumu par radošu un sirsnīgu kopā būšanu.

Lūk, vairāki padomi, kā noorganizēt nelielu pasākumu darba kolektīvā bez lieliem izdevumiem!

Pasākuma norisi darbinieki var plānot un koordinēt paši - apspriežot to iepriekš organizētā sapulcē. Starp citu, pašu organizēta ballīte radīs arī dubultu gandarījumu svētku dienā! Protams, absolūti viss nav jādara pašiem, tas var būt pārāk smags pārbaudījums, bet vismaz daļu izdevumus ir iespējams ietaupīt, izmantojot pašu resursus. Un, morālais gandarījums - tā jau ir daļa no labām sajūtām, ko nes pasākums!

Svinībām var izmantot darba telpas, ja vien starp tām izdodas atrast piemērotu telpu, ko svētkos pārvērst svinību vidē.  

Noformējuma jeb dekorāciju veidošana arī var būt daļa no kopīgām kolēģu aktivitātēm - piemēram, pirmssvētku vakarā. Krāsainas drapes, banneri - tas viss var iederēties un, pieejot šai lietai radoši, dekorējumi neizmaksās dārgi.

Aktualitāti atguvuši groziņu vakari. Tā ir arī iespēja darbiniekiem radoši izpausties, atnesot pašu gatavotus gardumus.

 Ja nepieciešamas dāvanas, arī tās var radīt interesantas par minimāliem līdzekļiem. Viens no variantiem ir katra kolēģa sarūpēta, simboliska dāvaniņa, ko izlozēs kāds cits kolēģis.

Jāpadomā arī par vairākām radošām aktivitātēm pasākuma laikā - mūziķu un aicināto priekšnesumu vietā. Tās var būt interaktīvas nodarbes, spēles. Turklāt, varbūt kāda no kolēģēm ir vēderdejotāja, bet kāds cits - kora dziedātājs? Bez jokiem - tas solās būt uzjautrinoši visiem - ar nosacījumu, ka esat gana saliedēts un draudzīgs kolektīvs.

Tematiskās ballītes jo īpaši atsvērs faktu, ka svinībās kā ierasts nav dažādu izklaižu „no malas”. Pasākuma ielūgumos var likt darbiniekiem iejusties, piemēram, „Karību pirātu” vai „Mūlenrūžas” tēlos un tas var radīt tikpat lielisku noskaņu, kā kabarē uz skatuves!

 Attiecībā par mūziku - džezs dzīvajā, protams, nav tas pats, kas džezs no tumbām, tomēr vismaz regeju ritmi vienlīdz labi skan arī DJ izpildījumā, tāpat arī lounge tipa mūzika.

 Ja tomēr vēlaties vērienīgu balli lielā hallē, ar skaistām dekorācijām un dzīvo mūziku, arī šādā gadījumā ir iespējams krietni optimizēt izmaksas. Populāri ir kļuvuši tā saucamie „dalītie pasākumi”, kur vienas svinības apvieno vairāki uzņēmumi, piemēram, tuvi sadarbības partneri.

Jaunākie raksti