Visvaldis, Nameda, Ritvaldis

Vietas ar īpašu noskaņu...

Vieta, kur satikt draudzeni, pavadīt romantiskus mirkļus pie vīna glāzes vai tējas krūzes kopā ar mīļoto – tieši šādas vietiņas mēs šoreiz meklējām. Ne smalkos restorānus, kur galdi klāti baltiem galdautiem un skaisti sarindotas sveces, bet gan kaut ko tādu, kas ir mazliet savādāks... Kafejnīcas un bārus ar savu 'ES', ar mazo rozīnīti, kas Jūsu tikšanos padarītu dvēseliskāku! Šoreiz jums piedāvājam šādu vietu TOP 5 Rīgā.

1. Art cafe SIENNA
Strēlnieku iela 3

Art café Sienna ir mākslas salons – kafejnīca, kur ikviens tiek aicināts izbaudīt mierpilnu atpūtu. Šeit nebūs nedz skaļas mūzikas, nedz lielas kņadas. Sienna ir atvērusies pavisam nesen, tikai pirms četriem mēnešiem, līdz ar to, apmeklētāji vēl aizvien var baudīt to miera sajūtu, kāda vien izjūtama vietās, kas vēl nav kļuvušas par stilīgām burziņa vietām. Atnākot uz šejieni, jūs varēsiet ne tikai ieslīgt lielajos, brūnajos ādas dīvānos, baudīt augstvērtīgas kafijas, uz vietas cepto kūciņu izsmalcināto garšu un aprunāties, bet aizejot, - paņemt līdz silta miera sajūtu. Siennas interjers ir ļoti askētisks un neuzbāzīgs, tiesa gan papildināts ar dažādiem stila elementiem, piemēram, šūpuļtīklu, kurā atpūsties var ikviens kafejnīcas apmeklētājs. Rīgas Jūgendstila kvartālā atvērtajā Art cafe laiku pa laikam tiek izvietoti arī jauno mākslinieku darbi, organizēti tematiskie dzejas un mūzikas vakari, līdz ar to šeit jums būs iespēja baudīt ne tikai viena otra sabiedrību, bet gan arī kultūras dvesmas. Ikdienā šeit nopērkami un arī apskatāmi Latvijā tapuši, mākslinieku darbi, piemēram, vienā eksemplārā ar rokām darināti foto albumi.

2. Galerija ISTABA
Krišjāņa Barona iela 31a

Galerija Istaba ir izvietota divos stāvos. Ēkas pirmajā stāvā atrodas galerija, kur regulāri tiek organizētas dažādas izstādes, kā arī var iegādāties latviešu mākslinieku radītus izstrādājumus- interesantus interjera priekšmetus, grāmatas, rotas un vēl dažādus nieciņus. Savukārt otrā stāvā atrodas Bufete, kur jūs varat pavadīt pāris neaizmirstamas stundas kopā ar savu mīļoto, vai vienkārši pļāpājot ar draudzeni. Viens no pozitīvākajiem, šīs iestādes aspektiem ir tas, ka šeit izvietoti tikai pieci galdiņi, līdz ar to, nekad nebūs jāpiedzīvo tas, ka Istabā varētu valdīt pārlieku liela drūzma. Domājot par klientu labsajūtu, šeit izvietota arī sofa un vairāki lielie klupkrēsi, līdz ar to, tiem kam netīk sēdēt uz kafejnīcās, tik ierastajiem standarta krēsliem, var droši ieslīgt tajos. Taču jārēķinās arī ar to, ka atnākot uz šejieni, iepriekš nerezervējot galdiņu, var nākties doties prom tukšā.
Jau kādu laiku par Bufetes saimnieku ir kļuvis Latvijā daudziem labi zināmais pavārs – Mārtiņš Sirmais. Ēdienkarte kā tāda šeit nepastāv. Katru dienu tiek piedāvāti 5 – 6 pamatēdieni un divas zupas. Tiesa gan, ja vēlēsieties šeit ne tikai iemalkot kādu dzērienu, bet arī paēst, tad jārēķinās ar to, ka būs jāšķiras no latiem astoņiem, deviņiem. Savukārt, ja vien izvēlēsieties iemalkot vīnu, tad tas tiek piedāvāts gan glazēs, gan arī karafēs (karafē ietilpst puslitrs vīna, kas maksā 5 latus). Šī noteikti būs īstā vieta tiem, ka tīk alternatīva mūzika, savdabīgs interjers un mākslinieciskas personības visapkārt.

3. Tējnīca GOIJA
Strēlnieku iela 1a

Šī tējnīca ir īstā vieta, kur paslēpties no aukstuma ziemas garajos vakaros. Jāpiebilst, ka tā gan nav vieta visiem... tajā valda dziļa intimitāte, tā ir mierpilna un klusa vieta. Šis nav tējas namiņš, kur var sasēdināt neskaitāmus pārīšus, vien tos atdalot ar spilveniem. Ieejot Goijā, rodas iespaids, ka visas ārpusē palikušās problēmas tevi vairs neskar. Ieejot telpā, priekšā paveras gara koka lete, kas ir kā nosēta ar mazām stikla lupām, caur kurām iespējams aplūkot dažādus tējas augus. Tiem, kam netīk sēdēšana un spilveniem un matračiem, noteikti vajadzētu izvēlēties tējnīcas priekšstelpu, kurā gaumīgi izvietoti pāris galdiņi un dīvāni. Tālākā istabā dīvānus nomaina matrači un neskaitāmi spilveni, dažādu ornamentu paklāji, kas sedz sienas un sveces... Šī telpa ir vēl tumšāka, vēl noslēpumaināka, vēl vairāk tērpta mistiskos ornamentos.
Tējnīcā ir pieejams ļoti plašs tēju klāsts, cenā no 1,95 - 3,50 Ls. Šeit jums tējas dzeršana pārvērtīsies par īstu rituālu, kuru jums draudzīgi izrādīs Goijā strādājošie. Jāviļas nebūs arī saldumu cienītājiem, šeit pieejami ļoti gardi austrumu saldumi. To cena vidēji ir no 0,70 – 1,20 Ls. Protams, neizpaliekoša šeit ir arī ūdens pīpe un relaksējoši, meditatīva mūzika.

4. Kafejnīca KŪKOTAVA
Tērbatas iela 10/12

Jā, varbūt šī nav vieta, kur norunāt romantisku randiņu ar savu mīļoto, lai sagaidītu no viņa tik maģiskos vārdus – kļūsti par manu sievu, bet siltai un omulīgai pasēdēšanai malkojot karstu dzērienu un našķojoties ar tikko ceptiem saldumiem, Kūkotava ir gana piemērota. Ienākot Kūkotavā, domājams, ne vienu vien pārņem siltas un patīkamas atmiņas par aizgājušo bērnību, un svētku reizēm, kad virtuvi pildīja svaigi ceptas biezpiena plātsmaizes aromāts. Šī nav tikai konditorija, kur ieskriet, steigā paķert savu pirkumu un doties prom. Par šo vietu var droši teikt - kā mājas. Jau tikko ieejot iekšā kafejnīcā, cilvēku pārņem patīkama smaržu buķete, kas vien vilināt vilina steigties pie letes, lai ko iegādātos. Kūkotavas saimnieki ir padomājuši arī par interjeru. Fonā skan pieklusināta džeza mūzika, logos karājas puķu podi, un tas viss savijas ar gardo konditorijas izstrādājumu garaiņu smaržu. Viss tik izsmalcināts, atturīgs, bet vienlaikus arī vienkāršs. Turklāt apmeklētāju vērīgajai acij nav liegts skatīt, konditoru darbu. Ikviens sēžot un malkojot labu kafiju un uzkožot smalkmaizītes, var vērot, kā tieši aiz letes top kūkas un pīrāgi. Priecē arī fakts, ka cenas šeit ir ļoti demokrātiskas, sākot no 0,20 santīmiem – līdz pat vienam latam un vairāk.

5. Bārs MOJO CAFE
Pils iela 7

Vēlās vakara stundās un naktīs šī vieta pārvēršas par īstu ballīšu vietu, taču agrajiem vakara rendez - vous, šī vieta lieliski noder. Ienākot bārā ir sajūta, ka esi atgriezies atpakaļ laikā, apkārt izvietoti dažādi interjera priekšmeti no vēl pavisam nesenas un jau senākas pagātnes. Lielākoties bārā apmeklētāji sāk pulcēties pašā vakarā, līdz ar to, ja turp ieradīsieties ap pulkstenis sešiem vai  septiņiem, būsiet vieni un netraucēti. Jāpiebilst, gan kā bārs vaļā ir jau no plkst. 12:00. Atšķirībā no klasiskajām dienas kafejnīcām, šeit jūs varēsiet justies kā mājās, pareizāk gan būtu teikt, kā pie savas omītes, iekārtojoties uz viņas vecā, lielā un omulīgā dīvāna. Savukārt, ja prāts nesas uz ko jestrāku, šeit var arī uzspēlēt novusu vai kādu galda spēli un līdztekus malkot kokteiļus, kas šeit tiek piedāvāti par ļoti draudzīgām cenām.

Jaunākie raksti