Aldonis, Agija

Populārākās Jaungada sagaidīšanas vietas pasaulē

Jaungada sagaidīšana karstākajos svinību punktos pasaulē vilina daudzus, jo tie noteikti kļūs par neaizmirstamiem svētkiem ikvienam, kas nokļūs kādā no šiem svētku epicentriem.

Pompozas dekorācijas kā no skaistākajām ziemas pasakām, kopējs vienotības gars ar tūkstošiem lielu cilvēku pūli, elpu aizraujoša uguņošana un ne tikai…

Lūk, TOP pilsētas pasaulē, kur Jaungada svinības var aizvadīt ar patiesu glanci, turklāt - katrs var atrast ko tuvāku savai gaumei.

Grēku pilsētas svinības / Amerika: Lasvegasa /
Pilsēta, kas svin katru dienu visu gadu, noteikti zina, kā ar dubultu spožumu nosvinēt arī Jauno gadu - piedaloties ballītē, kas notiek ik uz soļa un baudot slavenu rokeru koncertus! Ārā dažas satiksmes joslas ir slēgtas satiksmei, lai ikviens varētu skatīties milzu uguņošanas parādi augstu virs pilsētas neona gaismām. Pārvietoties iesakām pa „Fremont Street Experience” projekta ielām- tur piecu kvartālu garumā izvietotas dekorācijas 90 pēdas virs galvas!

Divu Jauno gadu atnākšana pēc kārtas / Bangkoka: Taizeme /
31. decembrī Taizemē jādodas uz Bangkokas Centrālo pasaules laukumu, kur vērot galvu reibinošas uguņošanas un dekorācijas, vienojoties deju ritmā kopā ar vēl 200 000 cilvēkiem! Otrās Jaungada svinības pēc sava kalendāra taizemiešiem ir janvāra vidū, kad ielās var pievienoties krāsainu pūķu gājienam, lauvām - dejotājiem, nodoties pirotehnikas brīnumu vērošanai un citām izdarībām.

Raibie piedzīvojumi  / Amerika: Teksasa, Ostina /
Ostina ir slavena ar savu stilīgo un daudzpusīgo naktsdzīvi! Šeit pieejams viss interesantais - ne tikai bāri un klubiņi, bet arī teātri, mūzikli, leļļu izrādes, bungotāji un žonglieri visapkārt, kas pavada pilsētas viesus Lielajā gājienā gar Kongresa Avēniju Jaungada naktī, un ne tikai... Tur gaisā virmo patiesi jauka atmosfēra.

Elpu aizraujoši dabas skati / Kanāda: Ontario /
Karalienes Viktorijas parks pie Niagāras ūdenskritumu grupas ik gadu pulcē ap 30 000 Jaungada svinētājus. Tur netrūks ne ēdienu, ne dzērienu, ne atrakcijas jautriem svinētājiem. Burvīgu noskaņu veido arī fons - iespaidīgie Niagāras  ūdenskritumi, pār kuriem vakarā vērojami vairāki salūti. Paralēli no decembra vidus  līdz janvāra vidum tur notiek arī 27. Gaismu šova festivāls!


Uguņošanas bums Eiropas gaumē / Čehija: Prāga /
Neviens nav tik uzburts uz dažādām uguņošanām, kā čehi – pusnaktī Prāgā novērojama īsta gaismas un krāsu eksplozija, turklāt, tepat Eiropā! Vislabāk to vērot no Vecpilsētas skvēra un Čārlza tilta, bet uzbraucot kalnā pie Prāgas pils, katram pieaugušajam ir iespējams piedalīties kopējā uguņošanā ar pašrocīgi palaižamām raķetēm. Mierīgākai noskaņai var pavadīt vakaru kādā no romantiskajām kafejnīcām virs  kanāliem.

Gaismas pilsētas burvīgā aura / Francija: Parīze /
Parīze ir iedvesmojoša ik vakaru, bet jo īpaši Jaungada naktī, kad šķiet, ka acu priekšā visur virmo vieni vienīgi dārgakmeņi un mirdzums. Cilvēki iziet ielās ar šampanieti un taurītēm, pulcējoties pie Triumfa Arkas un Eifeļa torņa apkaimē. Nejūtaties pārsteigts, ja saņemat frančiem raksturīgo sveiciena skūpstu uz abiem vaigiem no nejauša pretimnācēja un laimes vēlējumus no katra otrā sastaptā - tā līksmo francūži!

Zema temperatūra, karsta ballīte!  / Islande: Reikjavika /
Ņemot vērā, ka tā ir ziemeļu galvaspilsēta pasaulē, Reikjavikā ir liela pieredze, kā svinēt garas, un tumšas naktis! Vakars sākas ar cilvēku pulcēšanos pie Reikjavikas katedrāles. Bet tas ir tikai sākums. Tad ir laiks doties ielās, kopā ar islandiešiem svinot svētkus pie lielās Brennas uguns sārta, bet pēc pusnakts izbaudot vietējo naktsdzīvi pēc šīs pilsētas lozunga!

12 graķīši par 12 mēnešiem / Spānija: Barselona /
Barselonā ballīte nekad nebeidzas. Viņiem Jaungada svinības vienmēr sākas ar ģimeniskām vakariņām kopā ar ģimeni vai draugiem, tālāk turpinot krietni karstasinīgāk – tradicionāli vismaz ar 12 tostiem par 12 gada mēnešiem gājiena laikā no gotu kvartāla līdz Las Ramblas ielai, kur var ieklīst neskaitāmos spānisku noskaņu vadītos deju plačos. Un tā nemanāmi palikt nomodā līdz rītam, kad ir laiks doties uz pludmali vērot saulrietu ar karstu šokolādi rokās!

Jaunākie raksti