Aldonis, Agija

Ko vīrieši negrib saskatīt, bet sievietes vēlas saņemt!

Tik bieži ir dzirdēts teiciens par to, ka vīrietis un sieviete katrs ir no savas planētas. Viens otru nesaprot, bet viens bez otra dzīvot arī nevar. Tad nu mēģināsim noskaidrot atbildi uz tik mūžseno jautājumu - ko vīrieši negrib saskatīt, bet sievietes vēlas saņemt!

Jā, 8. marts ir diena, kad sievietes tiek apbērtas ar skūpstiem, tulpēm un citiem neskaitāmiem uzmanības apliecinājumiem. Bet vai tiešām tas ir tas ko sievietes viskvēlāk vēlas, un ne jau tikai 8. martā, bet ik dienu, ik nedēļu, ik mēnesi...  

Nedalītu vīrieša uzmanību...

Agnese Zeltiņa, aktrise:
- Manuprāt, ir viena vienīga lieta, kuru vēlas visas sievietes bez izņēmuma vienmēr un visur. Nedalīta vīrieša uzmanība. Vīrietis, kas to spēj un māk dot neuzsverot, neizrādoties vai tāpēc "ka tā vajag", ir unikāls. Un tādu vīrieti jebkura sieviete pratīs novērtēt. To ļoti jūt un to nevar noblefot. Tā ir atslēga uz sievietes sirdi. Un tam nav nekāda sakara ar dārgu restorānu, dāvanām vai rožu groziem.

Tas var būt kaut kas, kas nemaksā neko, bet liek sievietei saprast, ka par to ir domāts. Emocijas, pārsteigums, gluži vienkārši kaut kas, kas liek justies gaidītai un īpašai. Siltums, mīļums, kāds konkrēts sīkums. Kaut viena maza puķīte, bet pasniegta ar mīļiem, īpašiem, nebanāliem vārdiem.

Vīrieši dzīvo stereotipos, ka vienmēr vajadzīgas dāvanas, un tas, protams, ir tas, ko sievietes gaida, jo tā ir pieradinājuši paši vīrieši. Un tas ir jauki. Bet uzmanīga attieksme, sievišķīgu sīkumu atcerēšanās, piemēram, parūpēšanās par emocijām, kas sievieti saviļņos ir tas, kas vīrieti sievietei padarīs neaizmirstamu uz visu laiku. Manuprāt, vislabākais dzīvē- saulrieti, ziemas debesis, pastaiga pa mežu, ugunskurs pie jūras, nav pērkams par naudu, tas nemaksā itin neko.

Sievietēm vajag romantiku. Ne visām, bet daudzām. Atelpu un siltumu. To vīrieši dažkārt neredz, jo viņiem tas šķiet par saldu, bet tieši dāvājot šos brīžus savai sievietei, arī viņi atveras kam neikdienišķam un iepriecina sevi.

Nauda neaizstāj emocionālās vajadzības

Marika Ģederte, Mrs Universe 2008 titula īpašniece, Latvijas blondīņu asociācijas prezidente:
1. Nauda neaizstāj emocionālās vajadzības.


2. Sievietei vajag atkārtotus mīlestības apliecinājumus, kaut vīrietim tas 
var šķist gluži lieki.


3. Nekad nedāviniet sievietei praktiskas dāvanas kā kafijas
 aparātus, putekļsūcējus vai lampas.


4. Ja vīrietim ir būtiski, ka viņu novērtē, tad sievietei ir svarīga
 uzmanība un cieņa.


5. Pieņemiet mūs tādas, kādas esam.


6. Sievietēm šopings ir tas pats, kas vīriešiem sporta pārraižu skatīšanās.


7. Īstai sievietei vienmēr būs kāds noslēpums, pāris pārsteigumi un
 neskaitāmi sapņi. Un nemeklējiet tiem izskaidrojumu.

Saskatīt tos mirkļus, kad glāsts spēj darīt brīnumus

Elīna Vītiņa, LNT žurnāliste:
 - Lai arī dažreiz šķiet, ka 8.marts ir vecākās paaudzes sieviešu svētki, ko jaunā paaudze neizprot, nenovērtē un līdz ar to - arī nesvin, uzmanību un rūpes ikdienā saņemt vēlas katra sieviete, nav svarīgi, vai viņai 16, 26 vai 56 gadi. Tas, ka latviešiem pozitīvu svētku dienu pietrūkst - ir fakts. Un diemžēl jāsaka, ka pietrūkst arī vīriešu uzmanības un mīļuma.


Laikā, kad visapkārt jau vairāk nekā gadu dzirdam tikai vārdus: krīze, pabalsti, kredīti, nabadzība, bezdarbs... jebkāds pozitīvs stimuls no malas ir zelta vērtē. Mīļumu un sirsnību šajā laikā gaida ikviens - arī vīrieši. Un man jau liekas, ja attiecībās tiek domāts ne tikai par sevi, bet arī otru cilvēku, tad situācijai "es to vēlos saņemt, bet viņš to negrib saskatīt" nevajadzētu rasties.

Un tomēr, tomēr... Es varu runāt tikai par sevi un to, kas man dažreiz pietrūkst. Atzīstos, ka es tiešām daudz biežāk nekā tikai dzimšanas dienā gribētu saņemt puķes! Kaut vienu! Šajā laikā tās var būt narcises, kuru smarža pēc garās un nebeidzamās ziemas un sniega reibina vairāk par vīnu. Vai tulpju pušķi, kaut vai banāli sarkano... jo, iztēlojoties vien, kā to lapas čaukst, saskaroties viena ar otru un tikko atplaucētie pumpuri grib dāvāt krāsas un prieku, kas mums šobrīd tik ļoti pietrūkst.


Vīrieši dažreiz nesaskata arī tos brīžus,  kad viņu glāsts un apkampiens spētu darīt brīnumus un apzeltītu visu turpmāko dienu. Tāpēc, ka nav laika, nav vaļas un dažreiz ir jākārto svarīgāki darījumi un tikšanās ar mīļoto sievieti tiek aizstāta ar telefona zvanu, īsziņu vai vēstuli elektroniskajā pastā. Protams,  grēko arī sievietes! Tāpēc es aicinātu abiem dzimumiem būt cilvēcīgākiem! Tas mūs spēs glābt. Biežāk atcerēties, ka šajā pasaulē mēs esam tāpēc, lai palīdzētu viens otram garajā ceļojumā, ko sauc par dzīvi.


Un nav sīka laipnības žesta. Tā ir pirmā sniega pika, ka izraisa veselu laipnību un mīļuma lavīnu. Varbūt mums pašiem sev jāuzstāda reālāki mērķi un nav tik ļoti jāraizējas, ja kaut kas uzreiz nesanāk. Lai nav pie sevis jāsaka: es gribu to, ko nevar dabūt! Tā vietā labāk sacīt: es gribu to, ko Viņš man spēj dot! 


Buču. Jā, sarkanu tulpi ne tikai 8.martā un uzmanību, kas var transformēties visos iespējamos veidos - uzaicinājums uz pēcpusdienas tēju, maza zīmīte zem spilvena vai bildinājums. Vai atgādinājums: "Mana sieviete, pievērsies arī Tu beidzot man, nevis tikai visu laiku strādā!"



Just saikni ar vīrieša sirdi

Aina Poiša, psihoterapeite: - Sievietei ir svarīgi just saikni ar vīrieša sirdi. Viņa to spēj sajust tad, ja viņš spēj viņā uzmanīgi ieklausīties, ja viņš neuzbrūk, nepārtrauc, bet atrod laiku ko veltīt savai otrajai pusītei. Tādos brīžos sieviete ar savu mīļoto izjūt daudz sirsnīgāku saikni. Sievietei jau nemaz tik daudz nevajag. Tikai tikt uzklausītai. Vairāk par dārgām dāvanām, sievietes no sava partnera vēlas saņemt patiesu interesi. Ir reizes, kad savam mīļotajam gribas pateikt kaut ko ļoti personisku, taču, ja šī informācija tiek uztverta, kā troksnis no nevēlamas radio stacijas, tad sieviete tiek ļoti sāpināta. Vai viņa to izrāda vai nē, tas jau ir cits jautājums.

Gribētu visām Latvijas sievietēm 8.martā novēlēt, lai viņu mīļotie viņas no tā pasargātu.

Jaunākie raksti