Nepieciešamie materiāli:
• zari (izplaucēti bērzu zari vai jebkuri citi zari),
• trauks, vāze, kurā stiprināt zarus (tos var stiprināt arī pie sienas, griestiem, ārdurvīm tad bez vāzes var iztikt),
• aukliņas, striķīši, ar ko oliņas stiprināt pie zariem,
• olas – visbiežāk tās ir parastas olas, kurām izpūsts vidus (olas abos galos ar adatu izurbina nelielus caurumiņus un baltumu un dzeltenumu, no viena gala pūšot, pa otru izstumj ārā),
• nelieli dekori – pušķīši, pērlītes, mazi cālīši u.tml., ar ko papildināt kompozīciju.
Darba gaita:
Patiesībā viss ir ļoti vienkārši. Sagādātos zarus liek vāzē ar ūdeni vai stiprina pie sienas, griestiem vai ārdurvīm un dekorē ar sagādātiem Lieldienu dekoriem – izpūstām oliņām, krāsainām putna spalvām, miniatūriem putniņiem, u.tml.
Ja olu koks taps no izplaucētiem zariem, tie mājās jāienes laikus, lai dekorēšanas brīdī ir izšķīlušās zaļās lapiņas.
Ilgākais process ir sagatavot kokā karināmās oliņas (ja vien neizmantojat jau gatavas, veikalā nopērkamas). Skaisti izskatās izpūstas oliņas, kuras ieliktas tamborētos maisiņos, arī ar spalvām rotātas kā apaļi putnēni vai izkrāsotas dažādās krāsās – kā jau Lieldienu olām pienākas. Izpūstajām oliņām ar karstās līmes palīdzību virspusē piestiprina lentīti, to var mēģināt arī aptīt apkārt oliņai un tādējādi stiprināt, pēc tam dažādās vietās zaros karina gatavās olas. Ja nepieciešams, pa vidu ar lentītēm vai karsto līmi zaros var stiprināt arī dažādus citādus dekorus.
Olu koks ir lielisks dekors galdam, var izmantot pagalma rotāšanai vai kā biroja dekoru. Pēc Lieldienām dekorus var noņemt nost no zariem un noglabāt nākamajam gadam.
Visā pasaulē viens no aktuālākajiem Lieldienu dekoriem ir olu koks. Dažādās vietās tos gatavo dažādi, tas vizuāli mēdz atgādināt pat Ziemsvētku eglīti, kurā stiprinātas Lieldienu olas. Šis ir aktuāls dekors, taču tā pagatavošana ir pavisam vienkārša.