Aldonis, Agija

Priekšvārds saldam un bezrūpīgam medusmēnesim

Medusmēnesis ir kā tilts no kāzām uz laulātā pāra jauno kopdzīvi. Ikviens vēlas, lai tas patiesi ir jauks, salds un bezrūpīgs. Tas, savukārt, nozīmē, ka to jāsāk plānot jau ļoti savlaicīgi.

Tu droši vien piekritīsi, ka drudžainā kāzu organizēšana jau ir pietiekoši nogurdinoša, lai vismaz medusmēneša laikā jums abiem negribētos dzirdēt par jebkādām rūpēm! Kāzu ceļojums ir īpašs ar to, ka laiks tiek pavadīts divatā. Plānojot medusmēnesi, svarīgākais ir vismaz aptuveni tikt skaidrībā ar divām galvenajām lietām - kā un kur.

Divvientulība vai šiks
Jautājums, ar ko sākt, ir - kādā veidā jūs vēlaties pavadīt savu medusmēnesi? Piecu  zvaigžņu viesnīcā okeāna krastā ar lielisku servisu un nakts dzīvi pilsētā vai vientuļā bungalo tipa mājiņā kādas salas krastā ? Varbūt virs ūdens - baudot kruīzu pa okeānu gar eksotisko zemju krastiem. Iespējams, piedzīvojot ceļojumu vārda burtiskajā nozīmē, - uzsvaru vairāk liekot uz ekskursijām un citām aktivitātēm. Iespaidu pilnākais ceļojums varētu būt kādu no iepriekšminēto punktu apvienojums, kas noteikti izdosies pie pareizas plānošanas !

Visgrūtākā - vietas izvēle

Daudzi pāri labprātāk izvēlas doties uz siltajām zemēm… Kas gan labāk varētu vairot siltumu jūsu sirdīs kā saulaina un neierasta vide? Tajā pašā laikā būtiski izvēlēties tādu vietu, kur jūs abi nekad neesat bijuši iepriekš, jo medusmēnesis simboliski iezīmē novitātes jūsu kā pāra dzīvē. Jaunu vietu apskate ne tikai paspilgtinās emocijas, bet  arī veidos jūsu pirmos,  kopīgos iespaidus laulāto lomā.

Protams, vietas izvēle ir arī atkarīga no maciņa biezuma. Iedvesmai - ne tās dārgākās, bet populāras jauno pāru atpūtas vietas ir Turcija, Spānija, Grieķija un Krētas sala, kā arī Itālija un Francija. Pirmajās atradīsi krāšņu dabu un skaistas pludmales, bet pēdējās divas, kā jau zināms, ir izslavētas romantikas citadeles (Venēcija, Parīze...), kas arī neliks vilties. No ceļojumiem ar dārgākām izmaksām iecienītākās ir Karību  jūras salas, Indonēzija un Indijas okeāna salas, Taizeme, Meksika, Peru - pilnas eksotikas un pasakainas burvības! Pāri bieži vēlas pavadīt medusmēnesi kādā no salām, jo tās tīri simboliskā nozīmē šķiet romantiski. Bezrūpīgs kruīzs pa Vidusjūras vai Indijas okeānu varētu būt veiksmīgs risinājums gadījumā, ja nevarat ilgstoši izšķirties par ceļojuma pavadīšanu kādā konkrētā salā.

Lai arī kurp vedīs jūsu romantiskais ceļojums, tas paliks atmiņā uz mūžu, tādēļ būtiskāk būs veids, kā tas tiks pavadīts, - atšķirībā no citiem ceļojumiem šos mirkļus droši vien Tu atcerēsies sīkumos pat pēc daudziem gadiem...

Jaunākie raksti