Līksma, Bārbala

Pasaules romantiskāko pilsētu TOP 10

Vai zinājāt, ka tūrisma tirgus eksperti, ņemot vērā apmeklētāju atsauksmes, ir izveidojuši sarakstu ar pilsētām, kurās valda īpaša romantikas aura? Tās ir vietas, kur ikviens kaut uz mirkli ir juties bezrūpīgs un laimīgs...

Lūk, tās ir:
1. Venēcija
Venēcija ir neparasta pilsēta - lielais kanāls, krāšņās pilis, gondolas un mīklainas, vientuļas ieliņas ūdeņu malā. Tā ir pilsēta, kur pastaigāties stundām ilgi. Interneta vietnes TripAdvisor sarīkotā aptaujā, aptaujājot 2400 ceļotājus, par Eiropas romantiskāko pilsētu tika atzīta tieši Venēcija, kas ar šo titulu pārspēja pat Parīzi un Romu.

Labākais laiks ceļojumam: marts, aprīlis, maijs, februāris (karnevāla mēnesis). Nepiemērots laiks ceļojumam: novembris un decembris - plūdu laiks.

2. Parīze
No visām Eiropas pilsētām neviena nav tik piemērota bēgšanai no ikdienas kā Parīze. Dažādu delikatešu, vīna, šampanieša baudīšana, pilsētas iedzīvotāju īpašais dzīves ritms, virkne ievērojamu kultūras un apskašu vietu... Parīzē ir īpaša gaisotne gan no rīta, gan vēlu vakarā. Šī ir kā sapņu pilsēta, kas piedāvā sirdij tuvas aktivitātes kultūras dzīves baudītajiem, jaunāko modes tendenču, kā arī elegances cienītājiem un tiem, kas alkst bezrūpības.

Labākais laiks ceļojumam: pavasaris, rudens un ziema.

3. Roma un Florence
Roma ir tā pilsēta, kurā var ceļot cauri trim gadsimtiem. Savukārt, Florence – mākslas pilsēta augstākajā pakāpē. Tās ir vietas, kurās sakopots skaistums un elegance vienuviet.

Labākais laiks ceļojumam: pavasaris un rudens (vasara - ļoti karsta).

4. Ņujorka
Tā ir lielo sapņu un aso stūru pilsēta. Atrodas uz salām tieši Atlantijas okeānā un ir viens no pasaules svarīgākajiem finanšu, kultūras, modes un izklaides biznesa centriem. Nekur citur no ielām augšup neslienas tik daudz debesskrāpju un tik mazā teritorijā katra par sevi nedzīvo tik daudzas tautas (apmēram 200 tautību). Tomēr neskatoties uz kultūru daudzveidību, attīstījusies viena. Nekur citur…

Labākais laiks ceļojumam: aprīlis, maijs, septembris, oktobris.

5. Honolulu (Havaju salās)

Havaju salas ir pazīstamas kā vieta ar pasakainām pludmalēm, lieliskiem laika apstākļiem visu gadu, brīnišķīgām dabas ainavām, savu kultūru un nesteidzīgu, mierīgu dzīves ritmu. Tā ir lieliska vieta romantiskām brīvdienām sērfot, spēlējot golfu vai dodoties pārgājienos pa dabas takām. Katra sala ir unikāla. Tomēr “Havaju sirds” ir Oahu sala ar savām skaistajām balto smilšu pludmalēm, daudzveidīgām ainavām un aktīvo, sabiedrisko nakts dzīvi Honolulu.

6. Barselona

Barselonā virmo dzīvesprieks, brīvības alku un mākslas mīlestības sajaukums.

Labākais laiks ceļojumam: maijs, jūnijs, septembris, oktobris.

7. Sanfrancisko
Sanfrancisko nav jārūpējas par to, kā pavadīt dienu. Izbaudot pilsētas atmosfēru, laiks paiet nemanot! Vizināšanās trošu tramvajā, trakulīgā nakts dzīve, Zelta Vārtu tilts, okeāns…

Labākais laiks ceļojumam: no septembra vidus līdz novembra vidum. Nepiemērots laiks ceļojumam: ziema un pavasaris - lietains, vasarā - piekrastē bieza migla.  

8. Vīne
Vīne... Elegance un nostalģija, luksuss un romantika, māksla, ķeizaru ziedu laikus atgādinošas pilis. Zirgu pakavu klaudzēšana pa bruģi, vijoļu skaņas no atvērta loga. Ķeizariska spozme, gadu simteņiem Eiropas galma dzīves centrs. Pasaulslavena operas un operetes galvaspilsēta, kurā skan Vīnes valši. Austrijas kafijas un kūku debešķīgā smarža…

Labākais laiks ceļojumam: jebkurš gadalaiks.

9. Londona
Daudzu kultūru tikšanās vieta, aristokrātiska vēsture, konservatīvisms un neierobežotas iepirkšanās iespējas padara Londonu par vienu no populārākajiem galapunktiem pasaulē. Interneta vietnes TripAdvisor sarīkotā aptaujā Londona atzīta par vislabāko naktsdzīves pilsētu, kā arī vietu, kur ir labākie parki un visvairāk bezmaksas atrakciju.

Labākais laiks ceļojumam: jebkurš gadalaiks.

10. Prāga
Prāgas skaistums un krāšņums izsauc apbrīnu jau gadsimtiem ilgi. Ja spriež pēc arhitektūras pieminekļiem, tā pieder pie Centrālās Eiropas skaistākajām un bagātajām pilsētām. Prāgā ir daudz muzeju, mākslas galeriju, teātru un koncertzāļu. Vakaros var izklaidēties, apmeklējot šovu, uzvedumu, koncertu, operu vai baletu. Atzīta arī par visizdevīgāko pirkumu vietu.

Labākais laiks ceļojumam: jebkurš gadalaiks.

Jaunākie raksti