Alīna, Sandris, Rūsiņš

Turpinās darbs pie smilšu skulptūrām festivālā „Summer signs 2015”

Smilšu skulptūru konkursanti turpina darbu pie skulptūrām, informēja festivāla sabiedrisko attiecību speciāliste Marta Zīverte.

Jau ziņots, ka no 23. līdz 24. maijam Jelgavā, Pasta salā norisināsies 9. Starptautiskais Smilšu skulptūru festivāls „Summer signs 2015”.

„Summer signs 2015” ir lielākais Smilšu skulptūru festivāls Baltijā. Dalībai festivālā žūrijas komisija atlasīja 15 profesionālus tēlniekus no divpadsmit valstīm - Latvijas, Igaunijas, Krievijas, Francijas, Bulgārijas, Turcijas, Ukrainas, Ungārijas, Lietuvas, Polijas, Somijas un Ķīnas.

Līdzās konkursa darbiem, Pasta salā top arī demo skulptūra un „ Mītava” smilšu bārs, kuru veido pazīstamie tēlnieki Donāts Mockus (Lietuva) un Inese Valtere (Latvija), savukārt demo smilšu skulptūru veido četri mākslinieki - Kārlis Īle, Ainars Zingniks, Ferencs Monostory (Ungārija) un Ruslans Krovkovs (Bulgārija). Apjomīgā demo smilšu skulptūra tiek veidota vairāk kā 6 metru augstumā un 10 metru platumā.

Kā pastāstīja festivāla sabiedrisko attiecību speciāliste Marta Zīverte, festivāla apmeklētāji gaidīti no 23. līdz 24. maijam. Paralēli skulptūru aplūkošnai, kā jau ierasts, sagaida dažādi pārsteigumi, uz lielās skatuves uzstāsies pazīstami mākslinieki no Latvijas. Pašus mazākos apmeklētājus sagaida muzikālas izrādes visas dienas garumā.

Jaunākie raksti