Alīna, Sandris, Rūsiņš

Izraudzītas Rīgas Ziemassvētku egles

Šodien Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks kopā ar SIA „Rīgas meži” pārstāvjiem un žurnālistiem Tīreļu mežniecībā izraudzījās krāšņākās Rīgas Ziemassvētku egles, kas tiks novietotas 11.novembra krastmalā un Doma laukumā.

„Šogad izvēlējāmies divas egles - galvenā Rīgas egle būs Doma laukumā, bet otra egle atradīsies 11.novembra krastmalā netālu no Akmens tilta. Egles uz Rīgu tiks nogādātas jau rīt. Egles tiks iedegtas svētdien, 30. novembrī, pirmajā Adventē, ” - teica N.Ušakovs.

Tīreļu mežā izvēlētās egles ir 15 un 16 metrus augstas un kuplas – to platums apakšā ir ap 8 metriem, egles ir apmēram 40 gadu vecas. Reizē ar pilsētas Ziemassvētku egļu iededzināšanu pilsētā ieslēgs arī svētku apgaismojumu. 

Šāds Ziemassvētku egļu izraudzīšanās pasākums Rīgas mežos tradicionāli norisinās jau no 2001. gada, un uz to vienmēr tiek pieaicināti viesi. Iepriekšējos gados pasākumā piedalījušās folkloras kopas, jauniešu koris "Kamēr…", Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāvji, Latvijas hokeja fanu organizācija un citi. Šogad pasākumā piedalījās stepa apvienība Soul Tap, kurā savu radošo ieceru īstenošanai spēkus apvienoja trīs stepa dejotājas – Annija Ķesele, Gunta Tomsone un Guna Kaše, sadarbībā ar vokālo perkusiju jeb beatbox meistaru GunchuBeatbox (Gunāru Romanovu).

VAIRĀK PAR GATAVOŠANOS ZIEMASSVĒTKIEM LASI ŠEIT >> 

Jaunākie raksti