Alīna, Sandris, Rūsiņš

Latvijas Kultūras akadēmija savu 20 gadu jubileju atzīmēs ar kino nakti

19. martā Latvijas Kultūras akadēmija, atzīmējot savu 20 gadu jubileju, aicina uz pilnīgi nekomerciāli kino svētkiem, kur visiem interesentiem būs iespēja noskatīties Lielbritānijas, Norvēģijas, Polijas, Spānijas un Turcijas filmas. Kino skate „Crazy Night ” notiks kinoteātra "Rīga" Lielajā zālē, sāksies plkst. 20.00 un turpināsies līdz nākošās dienas rītausmai.

Kino skate “Crazy Night” notiks jau ceturto reizi. Ar šiem kino svētkiem Latvijas Kultūras akadēmija cenšas pozitīvi ietekmēt Rīgas kultūras dzīvi un sekmēt augstas kultūras pieejamību plašai sabiedrībai, neļaujot iedzīvotāju finansiālajām stāvoklim būt par šķērsli kino apmeklējumam. Katra no organizētajām kino skatēm tiek idejiski saistīta ar Kultūras akadēmijas zinātniskajiem projektiem vai akadēmijai nozīmīgiem notikumiem – kā tas ir šogad – ar augstskolas 20 gadu jubileju.

Pasākums ir īpašs ar to, ka programmā iekļauti Latvijā reti vai vēl nekad neizrādīti pasaules kino šedevri, kā arī tiks izrādītas labākās Kultūras akadēmijas studentu un absolventu īsfilmas, kā, piemēram, aizraujošā Audiovizuālās mākslas maģistratūras absolventes Annas Dubrovskas filma „Iesākumā bija vista”. Filmas varoņi emociju izpausmei izmanto arī deju akadēmijas profesores, horeogrāfes Olgas Žitluhinas studentu izpildījumā (tieši šogad LKA tiks uzņemts jauns Modernās dejas horeogrāfijas kurss!).

Nakts filmu seansa skatītāji varēs no sirds izsmieties poļu režisora Mareka Koterska (Marek Koterski) savdabīgajā komēdijā „Psihopāta dienasgrāmata”, izraudāties aizkustinošā turku drāmā „Mans tēvs un mans dēls” (rež. Çagan Irmak), ieskatīties Lielbritānijas karaliskā galma dzīvē, noskatīties ievērojamā spāņu klasiķa Karlosa Sauras (Carlos Saura) un talantīgā norvēģu debitanta Joahima Trīra (Joachim Trier) filmas.

Ieeja pasākumā ir bez maksas. Filmas būs skatāmas oriģinālvalodā ar tulkojumu latviešu un angļu valodā.
Visu nakti darbosies kinoteātra „Rīga” kafejnīca.


Jaunākie raksti