Alīna, Sandris, Rūsiņš

Jūrmala piedalās 18. starptautiskajā tūrisma izstādē Maskavā

No 16. līdz 19. martam Jūrmalas pilsētas dome ar savu stendu piedalīsies 18. starptautiskajā tūrisma izstādē „MITT 2011” Maskavā, Krievijā, kur kopā ar Jūrmalas pilsētas kūrortviesnīcām „Baltic Beach Hotel”, „Hotel Jūrmala Spa”, Latvijas tūrisma uzņēmumiem „Baltic Travel Group”, „Laimtūre”, „Con-ex”, „Meeting Tour”, „Rix Travel”, Krievijas tūrisma aģentūrām „Dialogs” un Jūrmalas pārstāvniecībām Maskavā – tūrisma aģentūrām „AB Club” un „Baltik Serviss” – prezentēs kūrortpilsētas tūrisma produktus un pakalpojumus.

Izstādes „MITT 2011” apmeklētāji tiks iepazīstināti ar šīs sezonas nozīmīgākajiem pasākumiem pilsētā, un domājams, ka vislielākā interesē būs par Dzintaru koncertzāles vasaras sezonu, spa piedāvājumiem, atpūtas un atveseļošanas iespējām Jūrmalas kūrorta rehabilitācijas centros un kūrortviesnīcās, aktīvās atpūtas piedāvājumiem u.c. tūrisma produktiem un pakalpojumiem. Jūrmalas pilsētas dome šogad ir sagatavojusi arī jaunu piedāvājumu – vasaras nometnes bērniem.

Tūrisma aģentūras izstādes apmeklētājus iepazīstinās ar saviem īpašajiem piedāvājumiem atpūtas braucieniem uz Jūrmalu un Latviju. Izstādes apmeklētāji saņems jauno tūrisma brošūru krievu valodā „Jūrmala” un citus informatīvos materiālus par visām Jūrmalas tūristu mītnēm, pasākumiem pilsētā, aktīvo atpūtu u.c. iespējām. Jūrmalas pašvaldība aicinās apmeklēt kūrortpilsētu, kas 2010. gadā saņēma Eiropas Komisijas balvu kā Eiropas izcilākais tūrisma galamērķis Latvijā.

Izstādes laikā 17. martā Jūrmalai tiks pasniegta Krievijas tūrisma portāla "Travel.ru" prestižā balva „Star travel.ru” („Travel.ru Zvaigzne”) nominācijā „Labākais Baltijas jūras kūrorts”, kas  Jūrmalai piešķirta 21 kūrorta konkurencē pēc portāla apmeklētāju – tūristu no Krievijas – balsojuma internetā. Baltijas labākā kūrorta titulu Jūrmala saņem jau devīto gadu.

„Priecē tas, ka Jūrmalas pilsētas popularitāte tik nozīmīgā tūrisma tirgū kā Krievija ar katru gadu pieaug,” atzīst Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis. „Ceļotāji no Krievijas ir iecienījuši Jūrmalu un atzinīgi novērtējuši kūrortpilsētas piedāvājumu – gan aktīvās atpūtas un veselības atjaunošanas iespējas Baltijas jūras krastā, gan daudzveidīgo kultūras pasākumu programmu. Mūsu mērķis ir attīstīt kūrortpilsētas tūrisma un kūrorta pakalpojumus vēl plašāk, lai pilsētas viesi atrastu savām interesēm un vajadzībām atbilstīgu piedāvājumu ne tikai vasaras sezonas laikā, bet arī ziemas mēnešos.”

Lai kūrortpilsētas piedāvājumā ieinteresētu potenciālos tūristus, Jūrmalas pilsētas dome plāno vairākas mārketinga aktivitātes Krievijā. Šogad no 23. līdz 25. martam Jūrmalas kūrortpilsēta iepazīstinās ar savu piedāvājumu darbsemināros Krievijas reģionālajās pilsētās, oktobrī ar Jūrmalas pilsētas stendu piedalīsies starptautiskajā tūrisma izstādē „CIS Inwetex” Sanktpēterburgā. Jūrmalā regulāri tiek uzņemtas filmēšanas grupas un žurnālisti no Krievijas, kas veido tūrisma sižetus par atpūtas iespējām kūrortpilsētā. Pašvaldība aktīvi strādā, lai Jūrmalas sadraudzības partneru administratīvajās teritorijās varētu izvietot vides reklāmas, pilsētas dome sadarbībā ar Jūrmalas tūrisma informācijas pārstāvniecībām Krievijā īsteno kopīgas mārketinga aktivitātes, kā arī sadarbojas ar tūrisma un citiem uzņēmumiem, lai veicinātu tūrisma pieaugumu Jūrmalā un Latvijā.

Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem Jūrmalu visvairāk apmeklē ceļotāji no Krievijas. 2010. gadā Jūrmalā viesojušies 28 645 Krievijas tūristi, – tas ir 27,5 % no ceļotāju kopējā skaita un par 7,5 % vairāk nekā 2009. gadā. Arī Jūrmalā izvēlēto naktsmītņu skaits salīdzinājumā ar 2009. gadu ir palielinājies par 8,1 %.

Jaunākie raksti