Alīna, Sandris, Rūsiņš

Ar Aspazijas piemiņas koncertu Jūrmalā aizsāks jaunu tradīciju

Ar Jūrmalas pilsētas domes, biedrības „Aspazijas mantojums" un Jūrmalas Latviešu biedrības atbalstu 19. martā Dubultu evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks Aspazijas 146. jubilejai veltīts koncerts „Pie skaņas skaņa vieglā vijā slejas". Koncertā piedalīsies soprāns Evita Zālīte, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra pirmā vijole Raimonds Ozols, ērģelnieki Tālivaldis Deksnis un Edīte Alpe, aktrise Aija Magone un Aspazijas literatūras pētniece Ināra Andžāne.

Pasākuma organizatori un atbalstītāji ar šo koncertu vēlas Jūrmalā iedibināt jaunu tradīciju, kā pieminēt izcilāko latviešu dzejnieci.

Aspazijas dzeja jau pati par sevi ir kā mūzika. Viņa dzeju vienmēr salīdzinājusi ar mūziku, tāpēc arī dzejas muzikalitāte ir tā, kas mudina komponistus radīt dziesmas ar Aspazijas vārdiem.

Koncertā Evitas Zālītes sniegumā skanēs dziesmas ar Aspazijas vārdiem. Kā dāvana dzejniecei viņas 146. dzimšanas dienas atcerē skanēs 1904. gadā tapušais „Melanholiskais valsis" vijolnieka Raimonda Ozola un ērģelnieka Tālivalža Dekšņa izpildījumā, R. Vāgnera „Svētceļnieku koris" F. Lista transkripcijā ērģelēm.

Klausītājus priecēs arī Marģera Zariņa „Concerto Innocente", ko izpildīs ērģelnieki Edīte Alpe un Tālivaldis Deksnis. Skanēs Bruno Skultes dziesma „Sapņu zeme" ar Klāras Zāles vārdiem.

Pieminot dzejnieci, neiztikt arī bez Aspazijas dzejas, ko lasīs aktrise Aija Magone. Savukārt dažās Aspazijas dzīves lappusēs aicinās ielūkoties grāmatas „Aspazija? Aspazija..." autore un dzejnieces dzīves pētniece Ināra Andžāne.

Jaunākie raksti