Alīna, Sandris, Rūsiņš

Ķīpsalā notiks gada nozīmīgākais izglītības pasākums \"Skola 2011\"

No 3. līdz 6. martam Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks gada nozīmīgākais izglītības pasākums – 17. starptautiskā izglītības izstāde “Skola 2011” , kas vienuviet ļauj iegūt visaptverošu informāciju par mācību iespējām un palīdz izvēlēties piemērotāko izglītības ceļu.

“Katru gadu izstāde “Skola” tūkstošiem jauniešu no visas Latvijas palīdz saprast un izvēlēties, ar kādu nozari saistīt savu nākotni un kurā mācību iestādē tuvākajos gados apgūt zinības, iesaistīties ārpusskolas aktivitātēs un iegūt jaunus draugus. Dalībnieku stendos atraktīvā, interesentā veidā apmeklētāji varēs iepazīt dalībnieku piedāvājumu un sajust studentu dzīves garšu,” stāsta Valts Jirgensons, izstādes “Skola 2011” projekta vadītājs.

Vienkopus noderīga informācija par izglītību


Izstādē piedalīsies vairāk nekā 140 dalībnieki no 14 valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Kanādas, Šveices, Čehijas, Vācijas, Dānijas, Somijas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Jaunzēlandes, Krievijas un ASV. Četrās izstādes dienās apmeklētāji vienkopus varēs iegūt plašu informāciju par valsts un privātajām augstskolām, vidusskolām, koledžām, arodskolām, kā arī mācību centriem, valodu kursiem, tālmācību, e-studijām. Izstādē varēs uzzināt par interešu izglītību un iepazīties ar svešvalodu un citu mācību kursu piedāvājumu, kā arī būs pieejama informācija tiem, kuri ir izlēmuši studēt augstskolās vai mācīties kursos ārvalstīs. Apmeklētāji izstādē varēs iegūt katalogu, kurā apkopota informācija par izglītošanās iespējām un piedāvājumiem.

Būs plaši pārstāvētas Latvijas mācību iestādes


Lai palīdzētu skolēniem un studentiem izlemt par tālāko izglītošanās ceļu, Latvijas izglītības iestādes prezentēs mācību programmas, kas tiks piedāvātas 2011./2012. mācību gadā, kā arī informēs par iestājeksāmeniem un citām prasībām studēt gribētājiem.

Ārvalstu augstskolas tiem, kas vēlas iegūt izglītību ārpus Latvijas


Tie, kas vēlas studēt ārzemēs, izstādē varēs iegūt konsultācijas par izglītības iespējām ārvalstīs. Aģentūra “Meridian Group” izstādē piedāvās informāciju par bakalaura, maģistra un MBA programmu studijām ārvalstīs, vidējo izglītību labākajās privātskolās un koledžās Lielbritānijā, Šveicē, Vācijā un citās valstīs, informēs arī par pēcdiploma programmām cilvēkiem, kam jau ir augstākā izglītība, bet kas vēlas iegūt papildu izglītību un jaunu profesiju. Tiem, kas mērķē uz augstām virsotnēm, noderēs aktuāla informācija par drošāko ceļu, kā iestāties Lielbritānijas labākajās universitātēs, ieskaitot Oksfordu un Kembridžu, savukārt specifisku informāciju par Lielbritānijas augstskolu prasībām būs iespējams iegūt bezmaksas katalogos “Kā iestāties britu universitātēs”.

Vienlaikus notiks “Baltijas Grāmatu svētki 2011”

Vienlaikus Ķīpsalā notiks 14. starptautiskā grāmatu un izdevniecību izstāde “Baltijas Grāmatu svētki 2011”, kur varēs baudīt autoru priekšlasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos, tikties ar ievērojamiem rakstniekiem, aplūkot daudzveidīgu grāmatu ekspozīciju, iepazīties ar izdevniecību jaunumiem, iegādāties grāmatas par īpaši izdevīgām izstādes cenām, kā arī “Grāmatu maiņas punktā” mainīties ar citu lasītāju grāmatām.

Jaunākie raksti