Jāzeps

Rīgas svētki 2018 lielkoncerts LABVAKAR, RĪGA! LABVAKAR, LATVIJA!

Rīgas svētku lielkoncertā “LABVAKAR, RĪGA! LABVAKAR, LATVIJA!” sestdienas, 18. augusta vakarā plkst. 21.00 diriģenta Romāna Vanaga vadībā uz skatuves satiksies un Baltijas valstu skaistākās dziesmas izdziedās populārie un iemīļotie latviešu estrādes solisti un mūziķi no kaimiņzemēm.

Ginta Krievkalna, Zigfrīds Muktupāvels, Daumants Kalniņš, Ivo Linna un Mārja-Līsa Ilusa (Igaunija), Aļģirdas Šuminsks (Lietuva) un grupa “Big Al & The Jokers”, Aija Andrejeva, Alex, Māra Upmane-Holšteine, Goran Gora, Kristīne Kārkle-Kalniņa, Marts Kristiāns Kalniņš. Koncertā piedalīsies Rīgas kamerkoris “Ave Sol”, instrumentālā grupa Kristapa Krievkalna vadībā un svētku orķestris, komponisti Jānis Lūsēns, Uldis Marhilēvičs, un Mārtiņš Brauns.

Lielkoncerta mākslinieciskās idejas autori - diriģents Romāns Vanags un mūziķis Kristaps Krievkalns, veidojot koncepciju un izvēloties skaņdarbus, akcentu likuši uz nozīmīgu periodu Latvijas vēsturē – Atmodas laiku. Dziesmotā revolūcija bija laika posms Baltijas valstu vēsturē starp 1986. un 1991. gadu, kas noslēdzās ar pilnīgu valstiskās neatkarības atjaunošanu visās trijās valstīs. Koncerta programmā skanēs gan Atmodas laika dziesmu popūrijs, gan Baltijas valstu likteņdziesmas. Lielkoncerta noslēgumā visi kopīgi ieskatīsimies nākotnē – izdziedot dziesmas, kuras iedvesmo un mūsu Latviju piepilda ar stiprām, viedām un laimīgām ģimenēm.

Lielkoncerta noslēgumā – plkst. 23.00 svētku uguņošana.

Pasākuma vadītāji – Dailes teātra aktieris Niklāvs Kurpnieks,  Liepājas teātra aktrise Karīna Tatarinova, Daugavpils teātra aktrise Maija Korkliša. Muzikālais noformējums - DJ [Ex] da Bass, režisors – Kārlis Anitens, scenogrāfs – Kristaps Skulte, video mākslinieki –  Māris Mīlgrāvis un Rihards Gēcis.

Jaunākie raksti