Alīna, Sandris, Rūsiņš

Rīga Plaza būs iespējams izglītoties par zemūdens pasauli

Modes un izklaides centrā Rīga Plaza bezmaksas izstādē no 9. līdz 25.februārim būs apskatāma interaktīvā izstāde Zemūdens pasaules ekspedīcija.

Izstādes mērķis ir aizraujošā veidā izglītot bērnus un jauniešus par zemūdens pasauli un veidot tālāku interesi tās izzināšanā. Izstāde palīdzēs ikvienam apmeklētājam izprast jūru un okeānu vēsturi, uzzināt ko vairāk par ekspedīcijām un zinātnes atklājumiem, izmantojot dažādus uz artefaktiem balstītus eksponātus, paraugus un interaktīvās tehnoloģijas.

Izstāde sastāv no četrām lielajām daļām – Karavella, zemūdene, ūdenslīdēja ekspedīcija, artefakti un eksponāti. Karavella – šajā daļā apmeklētājiem būs iespējams apskatīt pasaules slavena kuģa repliku, kas bijis daļa no neskaitāmiem nozīmīgiem zemūdens atklājumiem. Zemūdene – zemūdens pasaule ļoti atšķiras no sauszemes, tādēļ jaunākie izstādes apmeklētāji ir aicināti to izzināt caur unikālu zemūdeni, kas simulēs ekspedīciju okeāna dzīlēs.

Ekspedīcijas laikā jaunie zinātnieki izzinās gultnes fenomenus un ekoloģiskos aspektus, koraļļu rifus un zemūdens krāšņumu. Ūdenslīdēja ekspedīcija – izstādes laikā būs iespēja apskatīt arī divus iespaidīgus ūdenslīdēja tērpus – vienu, kas atspoguļo ūdenslīdēju vēsturisko tērpu, otru ar mūsdienu ūdenslīdēju aprīkojumu. Artefakti un eksponāti – slavenu kuģu, zemūdeņu replikas un atklājumi veidos aizraujošu un izglītojošu stāstu par pasaulē nozīmīgiem jūras atklājumiem, to norisi un izmantotajām tehnoloģijām.

Izstādē būs iespēja iepazīties ar pasaules slaveniem atklājējiem un viņu lielākiem sasniegumiem, kā arī uzzināt daudz ko jaunu par jūras dzīvības formām un sugām. Liela daļa eksponātu ir interaktīva un pasniegta video formātā.

Aizraujošā ekspedīcija notiks gidu pavadībā, un katrs dalībnieks tās beigās saņems sertifikātu par piedalīšanos. Vienā ekspedīcijā vienlaicīgi var piedalīties līdz 40 bērniem. Ekspedīcija notiek ik pa stundai un tās ilgums ir 45 minūtes. Pieteikties ekskursijai var pa tālruni 67633733 vai [email protected].

“Izziņa, pētniecība un jaunas informācijas uzzināšana vienmēr ir aizraujoša ne tikai bērniem, bet pat pieaugušajiem. Tāpēc izstādes Zemūdens pasaules ekspedīcija apskate būs lielisks piedzīvojums gan bērniem, gan arī viņu vecākiem. Jūras un okeāni ir atklājumiem pilni, lai kaut nedaudz izzinātu to dziļumus un dzīles, noteikti ir jāapskata šī aizraujošā izstāde,” norāda Rīga Plaza mārketinga vadītāja Urzula Spickus.

Jaunākie raksti