Alīna, Sandris, Rūsiņš

Dakteri Klauni sirsnīgākos sveicienus 5 gadu jubilejā saņem no bērniem. FOTO

Dakteri Klauni sirsnīgākos sveicienus piecu gadu jubilejā saņem no bērniem, viņu vecākiem, sadarbības slimnīcām un citiem šajā laikā iegūtajiem draugiem un atbalstītājiem. Biedrības Dr.Klauns vairāk nekā 40 biedri – Dakteri Klauni piecu gadu jubileju atzīmēja brīvā dabā pie t/c Spice, Rīgā, līksmojot un mielojoties kopā ar bērniem un viņu ģimenēm.

Sirsnīgu un jautru atmosfēru radīja ikviens no jubilejas svinību dalībniekiem, bet bērnos lielāko prieku radīja Latvijā labi pazīstamie mūziķi – Dons, Kaspars Zemītis, Kārlis Kazāks u.c., aizraujošas sadarbības partneru sarūpētās radošās un sportiskās darbnīcas un, protams, arī vienmēr priecīgie Dakteri Klauni.

Svinīgajā un reizē jautrajā pasākumā, kas pulcēja vairākus simtus Dakteru Klaunu sveicēju, viesojās arī Latvijā pazīstami mūziķi – Kārlis Kazāks, Kaspars Zemītis, Valters Frīdenbergs, Brīnumskapis, Kristīne Šomase un Ivo Laumanis, Beāte Zviedre, Marta Grigule, Laima Dimanta, Ira un Rūta Dūdumas, Viņa (Bandmaster), Dzeguzīte, dziesmu izrādes “Zenīts” dalībnieki u.c. Īpašu pārsteigumu visiem viesiem bija sagatavojis Dons, kurš sniedza nelielu ieskatu savā jaunajā koncertprogrammā.

“Bērnībā, skatoties filmu Patch Adams, nodomāju, cik jauki būtu, ja pie mums arī būtu jautri dakteru palīgi, tad tas noteikti paātrinātu atveseļošanās procesu. Un re, ir Dr. Klauns! Jauki ka tāds ir, tas veido pozitīvu gaisotni ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem. Lai dzīvo Dr.Klauns!”  priecājās Dons.

Liela atsaucība bija ne tikai mūziķu priekšnesumiem, dziedot līdzi pazīstamākajām diesmām, bet arī radošajām un sportiskajām darbnīcām, veselīgajiem našķiem, ko bija sarūpējuši Daktera Klauna sadarbības partneri - Food Union, Rimi Latvia un t/c Spice, Venden, Gaļas nams Ādaži, Barona tējas un kafijas, Europark, zinātkāres centrs „Zinoo“, fotostūrītis „Kaste Kust“, olimpiskais centrs „GYM“, Veselības centrs 4 u.c.

“Dakteru Klaunu ieguldījums bērnu un viņu ģimeņu labklājībā ir nenovērtējams. Pozitīvā atmosfēra, draudzīgā vide un nerimstošais dzīvesprieks ik dienas palīdz mazajiem pacientiem ātrāk atveseļoties un atgūt spēkus.  Ne velti saka, ka smiekli ir vislabākās zāles. Esam gandarīti, ka varam atbalstīt Dakterus Klaunus viņu svarīgajā misijā. Šoreiz Dakteri Klauni bija gatavi pārsteigt apmeklētājus ar savu jubilejas pasākumu Spicē. Novēlu viņiem noturēt sev raksturīgo enerģijas lādiņu un palielināt savu palīgu pulku,” teica t/c „Spice“ direktore Iveta Lāce.

“Pirms pieciem gadiem, pirmo reizi klausoties ideju uzsākt Dakteru Klaunu programmu Latvijas slimnīcās, esam uzreiz noticējuši tās potenciālam un spēkam, ieraudzījām unikālu iespēju, kā varam iesaistīties un atbalstīt šādu cēlu iniciatīvu. Mums ir lielākais prieks viesoties Dakteru Klaunu pirmās jubilejas svētkos, prieks par to, ka bijām kopā un atbalstījām viņu ikdienas darbu ar mazajiem pacientiem. Esam pateicīgi arī katram bērnam un vecākam, kuri izvēloties Rasēns zīmola produktus vistiešākā mērā ir veicinājuši Dr.Klaunu programmas attīstību Latvijas mērogā. Mēs sveicam Dakterus Klaunus un novēlam atzīmēt vēl neskaitāmas piecgades,” klātesošos uzrunāja AS Rīgas piena kombināts (Food Union grupa) valdes priekšsēdētājs un Food Union finanšu direktors Eiropā Normunds Staņēvičs.

„Mums patīk, ka katrs no Dakteriem Klauniem varam dāvāt ne tikai prieku bērniem, kuri atrodas slimnīcās, bet ikvienam, kurš atbalsta mūsu iniciatīvu un projektu. To nu jau pēc piecu gadu ražīga darba varam asociēt ar bērnu, kurš ir gatavs uzsākt skolas gaitas. Kā pirmskolas vecuma bērni, saprotam, ka daudz kas mums vēl priekšā, bet esam gatavi visiem izaicinājumiem un iesim tikai uz priekšu! Paldies visiem, kuri šajā tik sirsnīgajā svinībās ar mums kopā dalījās arī savās pozitīvajās un saulainajās emocijās,” pateicību pauž biedrības “Dr.Klauns” vadītāja Marianna Milovska.

Biedrība “Dr. Klauns”, kā sabiedriska labdarības organizācija, darbojas kopš 2012. gada, un tās pārstāvji – 40 profesionāli medicīnas klauni – katru dienu dodas uz Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcu un citām slimnīcām Latvijā, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem, atvieglojot mazo pacientu ikdienu, kamēr viņi uzturas slimnīcā. Dakteru Klaunu projektu biedrība “Dr.Klauns” īsteno sadarbībā ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu un ar Izraēlas vēstniecības, Latvijā vadošā piena pārstrādes uzņēmuma “Food Union“ un Pētera Avena labdarības fonda “Paaudze” atbalstu.

Jaunākie raksti