Henriete, Henrijs, Jete

Tuvojas pēdējā un vismaģiskākā Abrakadabra

Tā tuvojas – ceturtā un pēdēja „Abrakadabra”! 9.un 10.jūnijā, viesnīcā Jūrmala SPA un Dzintaru koncertzālē skatītāju iemīļotais iluzionisma festivāls apburs gan lielus, gan mazus. Bet kāpēc – pēdējais? Tā „vecākiem” – maģiski pievilcīgajam jeb pievilcīgi maģiskajam pārim Dacei un Enriko Pecolli padomā ir citas lietas, kam pievērsties.

„Taisīsiet vēl kādu mazu iluzionistu?!” „Nē, nē – šis brīnums mums ir par lielu,” sirsnīgi smejas Dace. Ar vienu pilnīgi pietiekot! „Vienkārši esam tajā vecumā, kad negribas vairs skriet un stresot, bet darīt to, kas vislabāk patīk un izdodas – proti, pati māksla.”

Mākslinieku pāra ziepju un burbuļu šovs „Bubblelandia” jau ir aizrunāts uz četrām izrādēm Šveicē un astoņpadsmit izrādēm Itālijā. Bet ko gan lai iesāk brīnumu gaidītāji Latvijā? „Nāciet, kamēr vēl var!” steidzina Dace Pecolli, Lielajā Gala šovā uzstāsies tikai pasaules zvaigznes! Ja agrāk katrā festivālā piedalījās viena lielā Lasvegasas slavenība, tad šoreiz – zvaigzne ir katrs no uzaicinātajiem. Ja beigt, tad beigt skaisti.”

Meklēju zārku!

„Skatītāji vēlas asinis,” Dace rezumē, uzskaitot, ar kādiem numuriem uzstāsies uzaicinātie mākslinieki. Viens no  tiem būs vampīrs: šovā viņš pārzāģējis uz skatuves savu asistenti uz pusēm, vienu pusi nocēlis no galda, otru pieslējis blakus – šī bilde izrādījās visskatītākā, kad Dace to ievietoja kā festivāla titulbildi. „Šī mākslinieka priekšnesumam šoreiz vajadzīgs īpašs zārks, no kura viņš ceļas augšā, tad nu es skraidu apkārt pa dažādām kompānijām, zārku meklēdama,” organizatoriskās klapatās dalās Dace.

„Runājot par zvaigznēm, mums būs arī Rafaels no Beļģijas, kurš ir strādājis arī ar Pamelu Andersoni.” Vai arī Andersoni sazāģējis uz pusēm? „Nē, tajā šovā viņš ierauga Pamelu un viņam nokrīt galva. Vienkārši nokrīt līdz viduklim!..” 10. jūnija Gala šovā redzēsim, vai kāda no Latvijas meitenēm Rafaelu spēs tikpat spēcīgi apburt.

Viņas vārds nav Šiva

Sievietes burvju mākslinieku pasaulē nav reta parādība – parasti gan tās noder tikai sazāģēšanai.  Bet sieviete iluzioniste – tas jau ir kaut kas! Un meitene, kas ir tik unikāla, ka grasās kļūt par Pasaules Čempionāta Iluzionismā uzvarētāju – ir kaut kas nedzirdēts! Šo patieso burvi mums būs tā fantastiskā izdevība vērot Dzintaru koncertzālē – Alana – viena no 54 labākajām iluzionistēm pasaulē, ir pasaulslavena ar savām sešām (!) rokām. Viņa tāda ir vienīgā pasaulē! Nekur internetā nav atrodamas viņas uzstāšanās video – savu numuru Alana sargā kā acuraugu. Visur, kur viņa piedalās, viņa saņem Grand Prix. „Kamēr viņa vēl nav pasaules čempione, varējām viņu dabūt uz Latviju,” priecājas Dace, „pēc tam tas maksās jau tik dārgi, ka diez vai kāds te to varēs atļauties.”

Nekādu burvestību, tikai... kāju veiklība!


10. jūnija Gala šovā vērosim arī vienu no slavenākajiem Ukrainas iluzionistiem – Vladu Krivonogovu. „Tulkojumā sanāk „greizkājis”, piebilst Dace un secina: „Droši vien Dieviņš viņu iedvesmojis profesijai, dodot tādu uzvārdu...”  Visus savus trikus viņš taisa tikai ar kājām! No zila gaisa kājās uzbur kāršu kavu un ar kāju pirkstiem to izvērš. Ar kājām viņš spēj veikt tādas manipulācijas, kuras pat rokām nav vienkāršas! Protams, viņš ir pieprasīts mākslinieks visur pasaulē, it īpaši Montkarlo.

Vēl viens dīvainis – Vadims no Sanktpēterburgas. Jautri dungodams, viņš ar urbīti caururbs sevi un izvērs cauri dažādus priekšmetus. Vai nervu zāles pirms tam būtu jāsadzeras?

„Nē,” mierina Dace, „dažus nomierinošus pilienus varbūt derētu ieņemt tikai pirms mūsu festivālu „mēbeles” – skaistuļa un ekstrēmista Ārona Krova priekšnesuma. Šoreiz viņš izaicinās skatītājus uz krievu ruleti, bet ar nažiem. Jāsaka, šis triks viņam izdodas gandrīz vienmēr!..”

Ar spēļu automātu pret gaismas zobenu

10. jūnija dienā notiks arī nervus kutinošas burvju cīņas, te piedalīsies 11 iluzionisti no 8 valstīm. „Šobrīd cenas atlaižu portālos ir neticami lētas – lētākas, kā kino!” iesaucas Dace. Neticami, ko par šo simbolisko samaksu varēs redzēt!

Divas mazas meitenītes no Krievijas ķersies pie zvaigžņu karu ieročiem, lai izcīnītu burvju cīņu uzvaru. Iepriekšējā gadā viņas šajās sacensībās ieguva trešo vietu, izspēlējot Adamsu ģimenītes tēmu. Būs arī īsts kazino šūleris no Šveices: „Viņš no mājām ved savu īpašo spēļu automātu, varbūt tas viņam palīdzēs laimēt lielo balvu?” min Dace. No Latvijas te piedalīsies tikai divi cilvēki – Enriko piecpadsmitgadīgais skolnieks ar burvju baloniem un meitene ar baložiem, kas liks lietā arī savus sieviešķos ieročus.

Šamaņi un viņu... zvēriņi

9. jūnijā 19.30 Hotel Jūrmala SPA 11.stāvā ar burvīgu skatu uz jūru – mikromaģijas Gala šovs. „Tur ir tikai 300 skatītāju vietas, un visus sagaida pārsteigumi jau no ierašanās brīža,” brīdina Dace. Trīs šamaņi sagaidīs viesus – ienākot pirmajā stāvā, satiksieties ar Austrumu šamani un viņa... dzīvnieciņu. Kādu? „Lai tas pagaidām ir noslēpums!” – Daces smaids nevēsta, ka šis dzīvnieciņš varētu būt kāds kaķēniņš...

Augšā skatītājus sveicinās Āfrikas šamanis ar milzu ķirzaku: „Spītīgi meklēju tik ilgi, kamēr atradu īstu tanzānieti – šis strādā Tanzānijas safari parkā, un tagad viņš „šamaņos” mūsu burvju festivālā,” Dace turpina. Un zālē visus sagaidīs Merlins ar pieradinātu kraukli – to pašu, kurš nupat filmējies mūsu slavenajā filmā „Migla”!

Sākumā būs mazās burvju cīņas, tad – pats Gala šovs, kuru vadīs superzvaigzne no Vācijas – Topas – Pecolli pāris patiesi lepojas, ka viņš būs Latvijā! Topas ir kolosāli smieklīgs komiķis un burvju mākslinieks, talantīgs un muzikāls. Savu suni viņš iemācīja runāt, un tā nav vēdera runāšana! Diemžēl te viņš būs bez sava četrkājainā drauga – tas gan sanāktu pārāk dārgi. Iuzionists Vladimirs savukārt, iemācīs, kā pareizi drukāt naudu – jāsaka, ļoti noderīgs triks! Tiem, kam ekstrēmisma lielajā Dzintaru zālē liksies par maz, varēs baudīt to tuvāk Ārona Krova izpildījumā. Un visbeidzot tuvumā varēs vērot, kā pieaudzis cilvēks pilnībā ielien nupat uzpūstā baloniņā!

Iluzionisms IR māksla!

Nav jau viss tik ekstrēmi – bez burbuļiem, baloniem un baložiem iluzionisma māksla arī nav iedomājama! Burbuļmeistars no Itālijas un mazs fināla ieskatiņš „Burbuļlandijā”, kur darbosies zivtiņas ar Patmalnieces tērpiem radīs krāšņus skatus pēc skaistuma izslāpušām acīm. Jā, tā patiešām ir māksla – pārcelt cilvēku iedvesmas pilnā pasaulē, pilnā ar asprātību un pārsteigumiem.

„Pauzēs starp viesmākslinieku šoviem mēs ar Enriko izklaidēsim publiku,” saka Dace. „Pagājušajā gadā mēs visi spēlējām bingo, un tam, kurš pirmais uzvarējis, jālec gaisā un skaļi jāsauc „abrakadabra!” Protams, tā nebija gluži spēle, bet triks – iedomājieties, visa zāle, 1200 cilvēku, saspringti spēlē, un neviens nenojauš, ka kaut kas nav tīri. Bet skaitļu kombinācijas izveidojas tā, ka visi vinnē vienlaicīgi – mēs arī uzdzinām baigo tempiņu, un pēkšņi visa zāle lec kājās un kliedz „abrakadabra!!!” Tas bija tik... maģiski! Šogad mēs arī izkustināsim publiku, neuztraucieties!

Jaunākie raksti