Alīna, Sandris, Rūsiņš

Kalnciema kvartāls aicina uz Ziemassvētku tirgu un pasākumiem ģimenēm 16.-17. decembrī

Kalnciema kvartāls aicina uz Ziemassvētku tirgu un plašu pasākumu programmu 16. decembrī un 17. decembrī no plkst. 10.00 līdz 16.00.

Sestdien esiet aicināti uz radošo tikšanos ar izdevniecības „Droši un koši” grāmatas „Pie galda” autoriem, kur bērni ar vecākiem praktiskā nodarbībā varēs apgūt galda klāšanas etiķeti, kā arī piedalīties sietspiedes darbnīcā. Svētdien izdevniecība „Liels un mazs” kopā ar animācijas filmu studiju "Atom art" atklās bilžu grāmatu "Bize un Neguļa", kā arī izrādīs godalgoto filmu. Bez tam ikviens varēs izgatavot savu eglīšu mantiņu galveno varoņu izskatā. Šajā dienā notiks arī vasaras populārākā pasākuma Street Food festivāla dalībnieku uznāciens, kas sasildīs apmeklētājus ar gardiem, uz dzīvas uguns gatavotiem ēdieniem. Piedalīsies tādi jau pazīstami vārdi kā “Vīnkalnu ceļojošā picērija” ar uz vietas ceptām itāļu picām, kā arī draudzīgais un atraktīvais pavārs Havjērs ar meksikāņu restorānu „El Santo X”. Savukārt Kalnciema kvartāla Vīnu veikalā varēs baudīt iecienītākos ziemas karstos dzērienus.

Tirgū Jums līdzi posīsies visskaistākās eglītes, atradīsiet un, iespējams, paši izveidosiet unikālas un sirsnīgas svētku dāvanas, kā arī tiksiet pie oriģināliem dekoriem. Neiztrūkstoši būs arī sarūpēti gardi vietējie produkti svētku mielastam.

Sestdien, 16. decembrī plkst. 11.00-14.00, notiks radošā tikšanās ar izdevniecības „Droši un koši” bērnu grāmatas „Pie galda” autori Irmu Kalniņu un mākslinieku Reini Pētersonu. Darbnīcā bērnus un vecākus iepazīstinās ar etiķetes pirmsākumiem un galda kultūras pamatprincipiem, kā arī iemācīs pareizi uzklāt galdu, tikt galā ar sarežģītiem ēdieniem, lai, aizejot ciemos vai uz restorānu, ikviens justos pārliecināts. Savukārt plkst. 12.00-14.00 būs iespēja piedalīties sietspiedes darbnīcā – veidot auduma salvetīšu apdruku, ko paņemt līdzi pie galda vai ikdienas gaitās.

Svētdien, 17. decembrī plkst. 12.00, izdevniecība "Liels un mazs" kopā ar animācijas filmu studiju "Atom art" atklās bilžu grāmatu "Bize un Neguļa", kas ir veidota pēc tāda paša nosaukuma animācijas filmas motīviem. Stāsts par bērna izjūtām, ģimenē ienākot vēl vienam bērnam, risināts uz Ziemassvētku gaidīšanas fona. Grāmatas atklāšanas pasākumā animācijas studija "Atom art" izrādīs trīs Lielajiem Kristapiem godalgoto filmu (tās garums ~25 min), būs iespējams iegādāties gan "Bizes un Neguļas" grāmatas, gan DVD. Vēlāk notiks darbnīca bērniem, kurā tie varēs izgatavot savu eglīšu mantiņu Bizes iedomu drauga Neguļas izskatā. Filmas un grāmatas mākslinieks ir ilustrators Reinis Pētersons, bet scenārija autore – Lote Eglīte. Scenāriju grāmatai adaptējusi izdevniecība "Liels un mazs". Dalība pasākumā ir bez maksas.

Līdz 31. decembrim (katru dienu no 10.00-18.00) Kalnciema kvartāla galerijā norisinās ikgadējās „Mākslas medības”. Mākslas trofeju pop-up tirgū iegādājami spilgtākie pašmāju jauno gleznotāju un grafiķu darbi. Pieejami aptuveni 500 darbi, taču katru nedēļu piedāvājums tiek papildināts. Lieliska iespēja „nomedīt” radošu un unikālu dāvanu saviem tuviniekiem!

Kā jau katru gadu, decembrī tirgi notiek arī SVĒTDIENĀS. Pop-up mākslas tirgus “Mākslas medības” atvērts katru dienu no 10.00-18.00.

No 8. decembra Kalnciema kvartāla teritorijā apskatāms vides objektu festivāla “Ziemassvētku egļu ceļš” objekts “Ziemas ainava”, kurš realizēts ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.

Jaunākie raksti