Staņislavs, Staņislava, Stefānija

Sabilē nedēļas nogalē notiks jau 16. Sabiles Vīna svētki

Šajā nedēļas nogalē – no 24. līdz 26. jūlijam – jau 16. reizi pēc kārtas notiks kārtējie Sabiles Vīna svētki. Četras dienas šī romantiskā Kurzemes mazpilsēta Abavas krastos ikvienu ieraus košu svētku virpulī. Četras dienas Sabilē valdīs prieka un humora pilna gaisotne.

Svētki sāksies jau ceturtdien, 24. jūlijā, ar kolhoznieku draudzības festivālu. „Gurķotavā” varēs baudīt vietējo mājsaimnieču gardos marinējumus un vakara pusē īstā kolhoznieku gaumē priecāties kopā ar grupu „Sandra”.

Piektdienas, 25. jūlija, pēcpusdienā būs dažādām sportiskas aktivitātes, bet „Lasītavā” uz tikšanos aicinās Dace Judina. Vakarā noritēs muzikāls pikniks pilskalnā kopā ar grupu „Carnival Youth”, bet jau vēlāk „Kinotava” ar īpašu filmu – „Spītnieces savaldīšana”.

Svētku notikumiem visbagātākā diena būs sestdien, 26. jūlijs, kad mazajās Sabiles ieliņās pulcēsies cilvēki no malu malām. Neiztrūkstošais vīna tirdziņš, „Vīnotava”, „Vīngliemežotava” - gliemežu šovs, „Ielotava” – ielu muzikantu izrādīšanās, „Putotava” – nošļūciens pa vīna putām, kā arī teatralizētais gājiens „Kūka ar odziņu”. Katram būs ko izvēlēties! Dažādi pasākumi Sabilē norisināsies līdz pat vakaram. Ballē varēs lustēties kopā ar grupu „Jūrkant” un „Pūres muzikanti”.

Svētku noslēgums gaidāms 27. jūlijā, kad noslēguma koncertu sniegs Žoržs Siksna.

Vēlamais dresskods Sabiles Vīna svētku apmeklētājiem – Sabiles ģerboņa krāsas (dzeltens, violets, zaļš).

Jaunākie raksti