Alīna, Sandris, Rūsiņš

10.maijā Eiropas Savienības mājā būs pasākums „Krievu literatūra - sava laika un telpas izjūta”

Pirmdien, 10. maijā, plkst. 18.00 Eiropas Savienības mājā ciklā „Eiropas gadalaiki: pavasaris” notiks pasākums „Krievu literatūra - sava laika un telpas izjūta”, kurā piedalīsies Dailes teātra aktrise Lilita Ozoliņa un Rīgas Krievu teātra aktieris Anatolijs Fečins. Pasākumu vadīs dzejnieks un atdzejotājs Sergejs Moreino.

Pasākumā, kurā satiksies krievu un latviešu kultūras, skanēs Krievijas dzejnieka Dmitrija Vodeņņikova un prozaista Sašas Sokolova darbi, savukārt Latvijas krievu dzejniekus pārstāvēs Sergeja Timofejeva, Grigorija Gondelmana un Oļega Zolotova sacerējumi.

Saša Sokolovs ir viens no nozīmīgākajiem 20. gadsimta krievu rakstniekiem - brīnišķīgs stilists un valodas burvis, kas uzmirdz asprātīgās un elegantās vārdu spēlēs. Savu rakstniecības stilu viņš sauc par „proēziju” – prozas un poēzijas apvienojumu.

Dmitrijs Vodeņņikovs savā dzejā runā tieši, pretēji vispārpieņemtajām normām. Viņa dzeja uzpērk un aizrauj ar emociju atkailinātību. Kritiķi uzskata, ka Dmitrijam Vodeņņikovam ir jau sagatavota vieta Olimpā.

Pasākuma vadītājs dzejnieks un atdzejotājs Sergejs Moreino atzīst: „Šejienes krievu dzeja ir vispār labākā. Pēdējo 30 gadu krievu dzejā neredzu nevienu izcilu dzejnieku ne Pēterpilī, ne Maskavā. Šeit turpinās "Rīgas skola", kas sākās "Rodņika" laikos. Domāju, ka Oļegs Zolotovs ir izcilākais no krievu dzejniekiem vispār. Tagad Latvijā ir apvienība "Orbīta", kurā Sergejs Timofejevs ir izcils dzejnieks.”

Kopš janvāra Eiropas Savienības māja ir kļuvusi par Eiropas kultūras un mākslas iepazīšanas vietu. Mākslas tikšanās „Eiropas gadalaiki: pavasaris, vasara, rudens un ziema” vienojošais elements ir dialogs starp tautām un kultūrām divdesmit septiņās Eiropas Savienības dalībvalstīs.

Sarīkojumā skanēs gan latviešu, gan krievu valoda. Pasākumi Eiropas Savienības mājā interesentiem pieejami bez maksas.

Jaunākie raksti