Gunta, Ginta, Gunda

Noskaidrotas pasaules iespaidīgākās āra terases

Smalki restorāni, kas iemājojuši augstceltņu āra terasēs, vienmēr piesaista cilvēku interesi, jo piedāvā ne tikai ieturēt elegantu maltīti, bet arī pārvērst to elpu aizraujošā piedzīvojumā.

Bez tam tieši šīs terases tiek izmantotas kā vietas ekskluzīviem pasākumiem. Vietas, kur neviltots adrenalīns mijas ar romantiku, vilinot visus neaizmirstamu iespaidu cienītājus.

Pirmajā vietā šajā sarakstā ierindojies restorāns "Jumeirah Beach" viesnīca – zelta paradīzes Dubaijas sirdī, šīs luksusa viesnīcas jumta terasē 24. stāvā. Tas piedāvā vienreizēju skatu uz Persijas līci, slaveno viesnīcu  „Buru” un cilvēka radīto salu grupējumu. Protams, jāpiebilst, ka šajā pievilcīgajā vidē arī cenas ir ekskluzīvas, bet ekstraordinārais skats padara šo vietu par īstu dārgakmeni savā jomā – Dubaijas glancētajā tūrisma mekā.  

Otrajā vietā iekārtojies "Lebua" viesnīcas restorāns Bangkokas Valsts Tornī, kura trumpji ir milzīgais augstums - 63. stāvs, un skats uz šīs pilsētas gigantisko biznesa industriju no augšas.  Īpaši iedvesmo restorānā ietvertais Sky bārs zem atklātas debess – tas ir pasaulē augstākais. Lieki piebilst, ka šaja restorānā saimnieko pavāri, kas ieguvuši ēdienu pasaulē visiespaidīgako Mischelin zvaigznes novērtējumu, tādēļ tas bieži tiek dēvēts arī kā Bangkokas labākais restorāns.

Lielo trijnieku noslēdz "Hotel de Rome" restorāna terase Berlīnē. Tā nelepojas ar atrašanos milzu augstceltnē, bet ar citām vērtībām - pilsētnieciski izsmalcinātu klasiku. Ar skatu uz Operas laukumu restorānā izvietotas 120 sēdvietas elegantā interjerā, kur ietilpst arī īpašā Operas terase ar stiklotu jumtu. Tur var  baudīt arī attiecīgu mūziku pie nesteidzīgas kafijas – tie ir šī restorāna lielākie veiksmes stūrakmeņi.

Tomēr šis top 3 ir tikai relatīvs, pasaulē ir vēl vismaz 12 neticami burvīgas āra terases, tajā skaitā arī Singapūras viesnīcas "Marina Bay Sands" milzīgais placis, kur atrodas līdz šim nepieredzēts āra baseins, šķietami pie pašas augstceltnes malām...

Lūk, arī pasaules Top 15 iespaidīgākās āra terases:

1. Jumeirah Beach Hotel (Dubaija)


2. Lebua State Tower (Bangkoka)


3. Hotel de Rome (Berlīne)


4. Bairro Alto Hotel (Lisabona)


5. Ritz-Carlton (Maskava)


6. NH Parque Central (Havanna)


7. Hotel Gansevoort (Ņujorka)


8. Grand Hotel Central (Barselona)


9. Hotel U Prince (Prāga)


10. Terrass Hotel (Parīze)


11. Hotel St. George Roma (Roma)


12. Trafalgar Hotel (Londona)


13. Fresh Hotel (Atēnas)


14. Palms Casino Resort (Lasvegasa)


15. Marmara Pera (Stambula)

Jaunākie raksti