Alīna, Sandris, Rūsiņš

TOP 5: Dāvana absolventam

Kad eksāmenu laiks aiz muguras un klāt izlaidums, laiks padomāt par dāvanu absolventam. Vai zini, kādas dāvanas absolventi visbiežāk saņem savā izlaiduma dienā?

1. Nauda
Kaut arī nauda tiek uzskatīta par bezpersonisku dāvinājumu, to visbiežāk pasniedz absolventa vecāki. Pēc skolas vai augstskolas absolvēšanas  uzsākams cits dzīves posms, tādēļ nauda var palīdzēt realizēt nākotnes ieceres vai sen lolotu sapni.

2. Dāvanu karte

Dāvanu karte ir pielīdzināma naudas dāvināšanai. Atšķirība ir tā, ka dāvanu kartei ir derīguma termiņš un neliela dāvinātāja ievirze dāvinājumam. Dāvanu karte var būt izmantojama noteiktā veikala tīklā vai arī konkrētā apģērbu, rotaslietu, grāmatu veikalā, ceļojumu birojā, skaistumkopšanas salonā, sporta centrā.

3. Grāmata

Tā kā izlaidums ir svētki attiecīgam skološanās beigu posmam, tad gadu no gada izlaiduma dāvanu topā savu vietu saglabā grāmata ar sākuma lapā ierakstītu novēlējumu. Lai grāmata netiktu ielikta plauktā neizlasīta, dāvinātājam noteikti jāzina, kāda lasāmviela absolventu varētu interesēt.

4. Juvelierizstrādājumi un aksesuāri

Piemēram, ķēdīte ar kuloniņu, auskari, rokassprādze, gredzens, pulkstenis, naudas maks, atslēgu piekariņš, pildspalva, ādas dokumentu soma, u.tml.

5. Lietas, ko viegli personificēt

Bieži izlaiduma dienā tiek dāvinātas lietas, kam viegli veikt apdruku vai  gravējumu. Turklāt, šādas lietas mēdz pat personificēt tā, lai dāvana iegūst humora un asprātības pieskaņu. Piemēram, T-krekliņš ar apdruku - Lieta darīta!

Jaunākie raksti