Aldonis, Agija

Modē galvas lakati

Ja pirmajā mirklī attieksme pret galvas lakatiem ir mazliet rezervēta, un šķiet, ka galvas lakati nav īsti domāti priekš Tevis, tad padomā vēlreiz, jo tieši šosezon ir īstais laiks eksperimentēt – ļauties drosmīgiem un sievišķīgiem aksesuāriem.

Lūk, pāris iemeslu, kādēļ būtu vērts iekļaut savā garderobē galvas lakatu:

1. Tas ir arī veikls triks, kā radīt sievišķīgu un harismātisku tēlu;
2. Lakats ir veiksmīgs modes aksesuārs, kuru pielietojot, var atsvaidzināt jebkuras pērnās blūzītes vai kleitas tēlu;
3. Lakatus var apsiet dažādos veidos, līdz ar to, tas var papildināt dažāda stila tērpus;
4. Tas ir arī veids, kā pacelt garastāvokli ar pozitīvo tēlu, ko rada gaisīgs lakats dzīvespriecīgās krāsās. Nebēdnīgi, vai tieši otrādi – eleganti sasiets!
5. Un, visbeidzot – gluži vienkārši ir interesanti pamēģināt un eksperimentēt ar vēl nebijušām lietām Tavā garderobē!

Flirta pilni dizaini

Šosezon galvas lakati tiek radīti ar piedzīvojuma garu: tā ir nebeidzama krāsu palete un raibu apdruku dizains. Vadies pēc savas gaumes un aktuālajiem toņiem: citrusu, piesātināti zila, balta vai citu toņu paletes. Visaktuālāk – izvēlies tādu lakatu, kur ir miksēti vairāki toņi. Šajā gadījumā dod priekšroku apdrukātiem lakatiem ar ziedu vai dažādiem motīviem. Auduma kategorijā noteikti uzvar juteklisks zīds, līdz ar to, lakats ir kļuvis par flirta pilnu modes aksesuāru! Bet vai tas tāds nav bijis vienmēr, tikai dažārt piemirsts?

Komplektē tēlu

Izvēloties galvas lakatu, būtu derīgi to saskaņot ar vēl kādu aksesuāru. Tās var būt krāsu atskaņas somā vai kurpēs, aprocē, lūpu tonī, auduma jostā, auskaros… Galvenais, lai lakatiņš sasaucas ar vēl kādu detaļu Tavā apģērbā. Saskaņa var veidoties arī ar pretēju toņu aksesuāru, svarīgi, lai koptēls izskatās pabeigts. Kopumā lakats ir universāls aksesuārs – vari to apsiet arī ap kaklu vai kā papildinājumu somai. Vislabākais, ka tas tik ļoti piestāv pavasara noskaņai!

Galvas lakata nēsāšanas veidi

Lakats – zemā cope
Par pamatu izmanto matu sakārtojumu – zemi novietotu copi, Lakatu jāpielāgo frizūrai, sasienot to mezglā ap copi. Šāds tēls piestāvēs sievišķīgam apģērbam, piemēram, garai kleitai.

Meitenīga galvas lenta
Demokrātisks risinājums, lai akcentētu imidžu. Sien ap pieres daļu lakatu kā lentu, kuru nostiprina zem zirgastes vai izlaistiem matiem.

Holivudas slavenību iecienītais stils
Tas izskatās tā: lakatā kā kabatiņā ietilpina izlaistus matus, tas aizsedz ausis un ir brīvi krītošs arī no priekšpuses. Būsi pamanījusi šādu tēlu slavenībām, kas komplektā ar saulesbrillēm šādi vēlas paslēpties no paparacci. Tas ir arī noslēpumainas liktenīgās sievietes tēls.

Sportiskam tēlam
Šo tēlu Tu būsi manījusi sporta spēlēs, brīvdabas pasākumos vai pirātu filmās – lakats apsiets, nosedzot apmēŗam pusi pieres daļas un piepacelti sasiets aizmugurē. Bieži šāds stils tiek izmantots ērtības labad, bet tas var papildināt arī puiciski nebēdnīgu tēlu.

Bohēmas sāniskais lakats
Bohēmas galvas lakata stils ir šī gada tendenču favorīts! Tāpat uzskata arī Holivudas frizieris Niko Asīvs, kurš iesaka arī mums, kā pareizi uzsiet šāda stila lakatu.

Sabužini matus ar kādu veidojošo līdzekli, piemēram, matu putām, lai tie iegūst mazliet nekārtīgu izskatu.
Izžāvē tos, izmantojot tikai savu pirkstu “ķemmi”.

Saņem kopā matus, sasienot tos aizmugurē nedaudz sāniskā, diezgan zemā zirgastē. Vēl nenofiksētu zirgasti pieturot ar vienu roku, ar otru pakasi matus pakauša daļā virzienā uz pieres daļu, tā radot paceltu iespaidu un ļaujot dažām šķipsnām it kā nejauši kļūt izsprukušām.

Liec lakatu ap pieri cilpas formā (pieres daļa tiek nosegta minimāli, bet otrs lakata gals nokļūst zirgastes apakšpusē), paralēli izceļot priekšpusē vairākas sānu šķipsnas ārpus lakata skavām. Lakatam jāfiksējas zem zirgastes vēl sāniskāk, sasienot to mezglā un veidojot divas garas zaķausis.

Sakļauj zaķausis jeb lakata galus kopā, un iesien tās zirgastes galā. Tas radīs elegantāku tēlu un pabeigtāku iespaidu.

Jaunākie raksti