Jāzeps

Kāzu dāvanas: 10 idejas citādām kāzu dāvanām

Izvēlēties jaunajam pārim piemērotu kāzu nav nemaz tik vienkārši, it īpaši tad, ja topošais vīrs ar sievu nav nedz sastādījuši vēlamo dāvanu sarakstu, nedz arī izteikuši velmi dāvanā saņemt naudu.

Lūk, 10 idejas citādām kāzu dāvanām, kas jaunajam pārim ļaus piedzīvot burvīgus un neaizmirstamus mirkļus.

1. Lidojums ar lidmašīnu
Pārsteidziet jauno pāri ar romantisku lidojumu virs Rīgas vai kādu citu Latvijas pilsētu ar mazo lidmašīnu, dāvājot iespēju izbaudīt kopīgus mirkļus, skatījumā no putna lidojuma. Lai padarītu lidojumu jaunajam pārim vēl neaizmirstamāku, Jūs kopā ar pilotu varat izstrādāt individuālu maršrutu, tādu, kurā būtu iekļautas jaunajam pārim īpaši svarīgas vietas.
Izmaksas: no 60 līdz 150 latiem.
Der noskaidrot: Tiesa gan, pirms tam būtu vēlams noskaidrot, vai kādam no jaunlaulātajiem nav pretenzijas pret lidošanu vai bailes no augstuma.

2. Izjāde ar zirgiem
Izjāde ar zirgiem ir viens no senākajiem un romantiskākajiem piedzīvojumiem. Šāds pakalpojums ir pieejams visos Latvijas novados, kā arī daudzviet, kā papildus izklaides iespēja tā tiek piedāvāta nakšņošanas vietās. Līdz ar to, lai jaunajam pārim šo piedzīvojumu padarītu vēl neizmirstamāku, dāvanu var papildināt ar nakšņošanu kādā romantiskā viesu namā vai muižā, kur jauno pāri sagaida vakariņas sveču gaismā un jaunlaulāto numuriņš.
Izmaksas: no 40 latiem (ja tiek dāvināta tikai izjāde) līdz 180 latiem (ja izvēlas arī nakšņošanu).
Der noskaidrot: Iepriekš gan vēlams noskaidrot, vai kādam no jaunlaulātajiem nav pretenzijas pret šiem graciozajiem dzīvniekiem.

3. SPA valdzinājums mīlniekiem
Ne vienmēr mums ikdienā atliek laika sevi palutināt, dodoties uz SPA. Līdz ar to, kāpēc gan ar šādu patīkamu pārsteigumu neiepriecināt jaunlaulātos – dāvājot viņiem iespēju divvientulībā baudīt aromātiskās burbuļvannas, klausoties nomierinošu mūziku sveču gaismā. Daudzviet Latvijā SPA procedūras tiek piedāvātas arī viesnīcās, līdz ar to, kā papildus pakalpojums tiek piedāvāta arī nakšņošana.
Izmaksas: no 70 līdz 250 latiem.
Der noskaidrot: Dāvinot šādu dāvanu, nav jāraizējas vai kādam no jaunlaulātajiem šī dāvana varētu sagādāt nepatīkamas emocijas, it īpaši tad, ja jaunais pāris pats var izraudzīties kādas SPA procedūras vēlas izmantot konkrētajā salonā. Tāpat der ielāgot, ka SPA salonā nevajadzētu jauno pāri pieteikt uz kādu noteiktu datumu, tā vietā labāk iegādāties dāvanu karti, kas atstāj lielāku rīcības brīvību dāvanas saņēmējiem.

4. Izbrauciens ar suņu pajūgiem
Elpu aizraujošs izbrauciens ar haskija šķirnes suņu pajūgiem – tagad šāda izprieca pieejama ne vien sniegotajā Aļaskā, bet gan arī Latvijā. Pie mums šāda izklaide ir pieejama cauru gadu. Vasarā suņu pajūgiem tiek izmantotas velo kamanas, savukārt ziemā sliežu kamanas. Ar suņu pajūgu ir iespējams izveicīgi traukties pa šaurām mežu takām, turklāt neticami ātri. Parasti cilvēki trasē tiek laisti vieni, bez instruktora, līdz ar to, jaunajam pārim iespējams izbaudīt vientulīgu romantiku, spalvaino ķepaiņu sabiedrībā.
Izmaksas: no 20 līdz 60 latiem.
Der noskaidrot: Vai kādu no dāvanas saņēmējiem reiz nav sakodis suns, kas radījis traumu uz mūžu – bailes no suņiem. Jānoskaidro, vai nevienam no jaunlaulātajiem nav alerģija no dzīvnieku spalvām.

5. Piedzīvojums gaisa balonā
Tā varētu būt lieliska dāvana visiem tiem, kas mīl augstumu, jo lidojums ar gaisa balonu ir viens no senākajiem, turklāt romantiskākajiem, gaisa ceļojuma veidiem. Tā ir lieliska iespēja apskatīt Latviju no putna lidojuma malkojot šampanieti vai vīnu. Jāņem gan vērā, ka šādu dāvanu jaunais pāris varēs izmantot tikai gadalaika siltajos mēnešos.
Izmaksas: no 200 līdz 300 latiem.
Der noskaidrot: Jāuzzina, vai kādam no jaunlaulātajiem nav bailes no augstuma.

6. Video kāzu gadadienai
Video operators ir pirmā pozīcija, no kuras cilvēki atsakās, ja kāzu budžets ir  ierobežots, savukārt viesiem, kuri par to ir informēti, paveras gana oriģināla ideja kāzu dāvanai. Turklāt, lai jaunajam pārim sagādātu vēl lielāku pārsteigumu, kāzu video var pasniegt nevis uzreiz pēc kazām, bet gan kāzu pirmajā gadadienā, kad vissīkākās detaļas jau no atmiņas pagaisušas, taču kameras objektīvam kāzu dienā nepalika apslēptas.
Izmaksas: no 150 līdz 300 latiem.
Der noskaidrot: Vai tiešām jaunajam pārim jau nav ieplānots savas video operators, kā arī to, kādēļ viņi šādu pakalpojumu savās kāzās nav izvēlējušies. Varbūt kāds no jaunlaulātajiem nemaz to nevēlas, jo nespēj pārvarēt mulsumu kameras priekšā, un tās klātbūtne viņam liek justies saspringtam.

7. Kičīga karikatūra

Nevis tikai vienkāršu karikatūru, bet tādu, kas pa īstam varētu sasmīdināt gan pašu jauno pāri, gan pārējos viesus. Turklāt tas ir 100% rokas darbs, līdz ar to, otru tādu uz pasaules neatrast. Latvijā strādājošie karikatūristi piedāvā attēlu radīt, gan pēc Jūsu iesūtītajām, topošā vīra un sieviņas fotogrāfijām, gan arī iespējams vienoties, ka karikatūrists ierodas notikuma vietā. Līdz ar to, Jūs jaunajam pārim varat dāvāt lielisku alternatīvu kāzu fotogrāfijai – kičīgu kāzu karikatūru.
Izmaksas: No 30 līdz 200 latiem. Dāvanas izmaksas atkarīgas no tā, vai karikatūrists dodas uz kāzām vai tikai uzzīmē jauno pāri pēc iesūtīta foto.
Der noskaidrot: Būtu labi uzzināt, kāda ir jaunā pāra humora izjūta!

8. Izbrauciens ar buru jahtu

Jūras viļņi, šampanietis un skaists saulriets, tieši tik burvīgus mirkļus piedzīvos  jaunais pāris, kas kāzu dāvanā saņēms izbraucienu ar buru jahtu.
Šādi izbraucieni tiek piedāvāti gandrīz katrā jahtklubā, kā arī vairākos piekrastes zonas kempingos un viesnīcas Jūrmalā. Arī tepat Rīgas apkārtnē tiek piedāvāti dažāda garuma maršruti, pa Daugavu un Rīgas jūras līci, līdz pat Roņu salai.
Izmaksas: sākot no 25 latiem stundā.

9. Apsveikums radio ēterā
Apsveikums radi ēterā, tā ir pavisam netradicionāla un visticamāk, jaunajam pārim arī negaidīta kāzu dāvana, līdz ar to, prieks to saņemot varētu būt divtik liels. Iepriecināt topošo sieviņu ar vīriņu radio ēterā visefektīvāk būtu kāzu rītā. Protams, ja esat pārliecināti, ka kāzu rītā neviens no saderinātajiem radio neieslēgs pat ne uz mirkli, tad šo pārsteigumu labāk noorganizēt jau iepriekš. Piemēram, rīta agrumā, kad abi vēl mājās kavējas pie rīta kafijas vai arī pēcpusdienas sastrēguma stundā, ja zināt, ka abi parasti šo laiku pavada garlaikojoties savā auto, domājot, par ātrāku nokļūšanu mājās. Apsveikumu var pārraidīt vairakkārt, lai tiešām būtu pārliecība, ka topošais vīriņš ar sieviņu to ir dzirdējuši. Protams, ka var izmantot arī mazas viltībiņas, informējot viņus, ka no pulksten tikiem līdz tikiem būs interesanta pārraide, kura viņiem obligāti jādzird...
Izmaksas: no 25 līdz 100 latiem. Viss atkarīgs no tā cik bieži, kādā formātā un kurā radio stacijā vēlaties to atskaņot.
Der noskaidrot: Noteikti ir jāuzzina, kas ir abu iecienītākā radio stacija. Tāpat arī vēlams uzzināt abu radio klausīšanās paradumus, kad tas tiek darīts, vai radio ir ieslēgts visu dienu, vai to klausās tikai kādās noteiktās dienas stundās.

10. Apsveikums pilsētās ielās – reklāmas stendos
Ik dienu esam raduši autobusa pieturās un citos reklāmas stendos redzēt žilbinošus smaidus, kas reklamē vienu vai otru produktu, taču, kādēļ gan šo publisko vietni nevarētu izmantot kā apsveikumu kartiņu, izvietojot jaunajam pārim apsveikumu
milzīgajos reklāmas stendos, kas ik uz soļa sastopami Rīgas ielās. Lai padarītu šo piedzīvojumu jaunajam pārim vēl aizraujošāku, apsveikumu būtu vēlams izvietot vairākās vietās. Piemēram, viens pa ceļa uz darbu, kāds cits atkal pa ceļam uz sporta zāli, bet vēl kāds, kuru abi pamanītu, ejot uz veikalu. Reklāmas stendu var rotāt gan ar jaunlaulāto fotogrāfijām, gan ar kādu, viņiem nozīmīgu simboliku.
Izmaksas: no 70 līdz 100 latiem.
Der noskaidrot: Ir jāuzzina topošās sievas un vīra ikdienas ieradumi, kuras ielas viņi izmanto dodoties uz darbu, veikalu, utt. Protams, der arī noskaidrot vai jaunajam pārim nebūtu nekas pretī, ja viņu sejas rotātu reklāmas stendus, ne visiem tas var patikt, līdz ar to apsveikuma veidošanas procesā var izmantot kādas citas nianses, kas saistās ar jauno pāri.

Jaunākie raksti