Jāzeps

Idejas kāzu viesu apdāvināšanai

Aizvien biežāk jaunie pāri kāzās izvēlas apdāvināt ne tikai tuvākos radiniekus, bet visus viesus. Dāvana ir kā pateicība un cieņas izrādīšana viesiem, kā arī piemiņas lieta par kāzu dienu. Vai apdāvināt visus viesus un ko dāvināt - izlemt katram pašam.

Dāvanai var būt gan praktiska pielietojamība, gan simboliska nozīme. Katrs pāris pats izvēlas, viņuprāt, oriģinālāko un piemērotāko dāvanu saviem kāzu viesiem. Visbiežāk tiek sagādātas dāvaniņas ar praktisku pielietojamību - piemēram, pildspalvas, atslēgu piekariņi, foto rāmīši, kalendāri, sveces, saldumi. Lai pateiktos vai radītu prieku, nebūt nav jātērē liela naudas summa. Kāzu viesu apdāvināšana var kalpot kā jautra atrakcija svinību laikā. Viesi noteikti novērtēs, ja sarūpētā dāvana būs jaunā pāra idejas  realizējums vai roku darinājums.

Lai izvēlētā lieta atsauktu atmiņā konkrētā pāra kāzu dienu, dāvaniņām piešķir personiskumu - iegravē vai apdrukā, izmantojot pāra iniciāļus, kāzu datumu, līgavas un līgavaiņa foto. Dāvanai var pievienot kartiņu ar pateicības vārdiem. Pateicības dāvanu var novietot pie galda kartes vai uz šķīvja, izdalīt kāzu atrakciju laikā vai novietot uz atsevišķa galda – tas atkarīgs no kāzu svinību specifikas.

Lūk, pāris idejas kāzu viesu apdāvināšanai:

Praktiska apdāvināšana
Ja abi uzskatāt, ka nav vērts niekos izmest naudu, tad izvēlieties mazas, noderīgas lietas. Kā praktiska dāvaniņa var būt pildspalva, atslēgas piekariņš, maza izmēra kalkulators, T-krekls ar jaunā pāra iniciāļiem, mazs foto rāmītis, kabatas kalendārs ar jaunā pāra portretu, kāzu tematikai atbilstošs galda kartes turētājs, u.tml.

Romantiska apdāvināšana

Kāzas ir svētki ar romantisku noskaņu. Tāpēc dāvanā var izvēlēties kādu sentimentālu un mīļu lietu - piemēram, sveci ar jaunlaulāto iniciāļiem, sirsniņas veida spilventiņu ar lavandas aromātu, linu maisiņu ar ziedu sēkliņām, katram viesim veltītu ziedu un klāt pievienotu kartiņu.

Dāvanā - kaut kas vēdera priekam
Piemēram, maza šokolādes tāfelīte ar kāzu logo apdrukātu iesaiņojamo papīru, pašu gatavota šokolādes konfekte, mandeles šokolādē ievietotas kastītē, medus burciņa ar klāt pievienotu kartiņu, piparkūkas vai cepumi ar pāra iniciāļiem, cukura graudiņi sirsniņu formā.

Netradicionāla apdāvināšana

Ja dāvaniņas paredzētas pasniegt atrakciju un dažādu aktivitāšu laikā, tad netradicionāla viesu apdāvināšana būtu tieši laikā. Turklāt šāda apdāvināšana uztur jautrību svinībās un palīdz viesiem iejusties neformālākā vakara gaisotnē. Piemēram, īpaši izgatavotas ballītes cepurītes ar kāzu logo un viesim piešķirtu uzdevumu vakara gaitā. Miniatūras trofejas vai medaļas ar kāzu simboliku kā pateicība par kādu līdz šim paveiktu darbību jaunā pāra dzīvē.

Apdāvināšana latviskā garā
Latvisko tradīciju garā atbilstoši būs mazas medus burciņas ar pašu pagatavotu etiķeti un pāra iniciāļiem, kāzu datumu, kā arī linu maisiņš ar Latvijā augošām zāļu tējām vai ķirbju sēklām.

Jaunākie raksti