Jāzeps

Kā samazināt kāzu izmaksas?

Kad divi mīloši cilvēki ir nolēmuši apprecēties, kāzas un to plānošana, šķiet, ir vienīgais, par ko tie spēj domāt, līdz šī skaistā diena pienāk. Kāzu plānošanas laiks visbiežāk ir aizņemts ne tik daudz ar pašu kāzu plānošanu, kā ar budžeta plānošanu, kas ir jebkuru kāzu priekšnosacījums.

Nav noslēpums, ka kāzas nav lēts prieks – atkarībā no jaunā pāra vēlmēm un vajadzībām, kā arī, nenoliegsim, ambīcijām, to izmaksas var būt kā pāris tūkstoši, tā arī padsmit vai pat pārdesmit tūkstoši. Kāzu izmaksas nereti ir tik lielas, ka nākas aizņemties ātros kredītus (onlain krediti) vai kādus nopietnākus aizdevumus, piemēram, patēriņa kredītus.

Kā rāda pieredze, lai kāzas izdotos skaistas, emocionālas un neaizmirstamas, ne vienmēr ir nepieciešamas lielas naudas summas. Lai kāzu izmaksas maksimāli samazinātu, bet to efektu – maksimāli palielinātu, ir krietni jānopūlas, bet tas ir iespējams. Lai panāktu šo efektu, ir jābūt radošiem, bet ir jāsaglabā arī veselais saprāts. Ja arī jūs esat ieinteresēti tajā, kā samazināt kāzu izmaksas, nesamazinot to skaistumu un emocionalitāti, iesakām jums izlasīt pāris padomus, kas izklāstīti raksta turpinājumā.

Pēc iespējas zemāka cena par vienu viesi


Vai zinājāt, ka, plānojot kāzas, lielākā daļa no mūsu finanšu resursiem tiek izšķērdēta nevajadzīgām lietām. Viena no tādām lietām ir viesi. Protams, mēs nekādā gadījumā nevēlamies teikt, ka jums tagad vajadzētu savu jau tā maksimāli samazināto viesu loku samazināt līdz, teiksim, 5 viesiem, bet nereti ar kāzu viesu skaitu tiek krietni vien pārspīlēts. Bieži vien uz kāzām tiek salūgts desmitiem vai pat simtiem viesu, kuru starpā ir radinieki un draugi, kurus jūs neesat redzējuši un ar kuriem jums nav bijis nekāds kontakts jau gadiem ilgi. Turpinot kāzu viesu tēmu, vēlamies jums ieteikt izvēlēties tādu svinību vietu, kura piedāvā iespējami zemāko cenu par vienu viesi. Ticiet vai nē, bet viesi vairāk novērtēs sirsnīgu un jautru pasākumu, nevis smalku un bezpersonisku pasēdēšanu kādā luksusa klases viesu namā, kas visbiežāk izrādās lieka naudas izmešana, jo nesniedz vēlamo efektu, kuram kāzās ir īpaša nozīme.

Rīkojiet kāzas nesezonā


Skaidrs, ka vasara ir labākais laiks kāzām, jo tad vairākumā gadījumu ir silts un saulains, kas tādā skaistā dienā kā kāzas nav mazsvarīgi. Tomēr arī vasarā var būt lietavu un aukstu laika apstākļu periodi, kas itin viegli var sagandēt jūsu svētku prieku. Arī citiem gadalaikiem, it īpaši Latvijā, nav nekādas vainas. Iztēlojieties savas kāzas, piemēram, ziemā, kad jūsu kāzas var pārtapt ziemas pasakā, vai rudenī, kas ir ārkārtīgi pateicīgs gadalaiks fantastiski skaistu kāzu fotogrāfiju uzņemšanai. Laika apstākļi, protams, nav vienīgais iemesls, kādēļ vajadzētu apsvērt domu par kāzu rīkošanu citā gadalaikā. Citos gadalaikos – rudenī, ziemā un pavasarī – visu svinību vietu cenas ir ievērojami zemākas nekā vasarā. Vēl viens arguments ir viesu aizņemtība – rīkojot kāzas vasarā, pastāv iespēja, ka daļa no jūsu viesiem gluži vienkārši nespēs ierasties, jo tiem būs jābūt kaut kur citur, piemēram, citās kāzās. Ja par spīti visiem argumentiem vēlaties rīkot kāzas vasarā, izsūtiet kāzu ielūgumus pēc iespējas ātrāk, pretējā gadījumā jūsu viesu rindas var būt nepilnīgas, jo, kā zināms, lielākajai daļai cilvēku vasara parasti ir saplānota no A līdz Z.

Krājiet naudu kāzām

Mūsdienās katram eiro ir liela nozīme, tāpēc, ja vēlaties ietaupīt naudu arī kāzās, aizmirstiet par kredītiem un sāciet krāt naudu. Plānojot kāzas, ir svarīgi veidot iekrājumus, ar kuriem nosegt visas kāzu izmaksas, kad kāzu diena būs pienākusi. Protams, ir pozīcijas, kas ir jāapmaksā vēl līdz kāzu dienai, tomēr lielākie izdevumi rodas īsi pirms kāzām un pašā kāzu dienā, tādēļ laiks līdz kāzu dienai ir piemērotākais, lai veidotu iekrājumus. Iekrājumu veidošana palīdzēs jums izvairīties no tādiem izdevumiem kā kredīti, kas, kā zināms, ietver ne tikai aizdevuma summu, bet arī procentus, kas šo pakalpojumu ievērojami sadārdzina. Protams, mēs nevaram paredzēt it visus izdevumus, jo kāzās, kā likums, rodas daudz tā saucamo neparedzēto izdevumu, tomēr aptuvenā kāzu summa, ar kuru jaunais pāris ir gatavs rēķināties, ir zināma. Balstoties uz šo aptuveno summu, laicīgi sāciet veidot iekrājumus.

Ar citiem padomiem, kā samazināt ne vien kāzu izmaksas, bet arī citus tēriņus, tādējādi uzlabojot savu finanšu stāvokli, varat iepazīties interneta portālā CredMe.

Jaunākie raksti